Τυχερός στάθηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης αφού την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο αεροπλάνο που κατέπεσε στο Ιράν.



Ο κ Τσελέντης που βρίσκεται στο Ιράν επρόκειτο να επιβιβαστεί στη μοιραία πτήση αλλά, ευτυχώς για αυτόν, έχασε το αεροπλάνο. «Ξεκίνησα από την Τεχεράνη για το αεροδρόμιο, αλλά είχε πολλή κίνηση και καθυστέρησα, για αυτό δεν πρόλαβα να επιβιβαστώ σε αυτό το αεροπλάνο» δήλωσε ο κ Τσελέντης και πρόσθεσε: «Ίσως είμαι εφτάψυχος τελικά.


 Όλα καλά», δήλωσε ο Άκης Τσελέντης ο όποιος αναχωρώντας για το Ιράν είχε ανεβάσει τα στοιχεία του ταξιδιού του στο FB.
«Λόγω τεράστιας κυκλοφορίας στην Τεχεράνη καθυστέρησα και δεν πήρα τη συγκεκριμένη πτήση» αναφέρει στη ΑΠΕ-ΜΠΕ με γραπτό μήνυμά του ο καθηγητής Άκης Τσελέντης από την Τεχεράνη υπογραμμίζοντας πως είχε προγραμματίσει να μεταβεί στην πόλη Γιασούζ (Yasssiz) με την συγκεκριμένη πτήση ή την επόμενη , όποια προλάβαινε.
«Είναι φοβερά δύσκολο το τηλεφωνικό από εδώ. Είχα προγραμματίσει να μεταβώ στην Yasssiz με την συγκεκριμένη πτήση ή την επόμενη , όποια προλάβαινα. Λόγω τεράστιας κυκλοφορίας στην Τεχεράνη καθυστέρησα και δεν πήρα τη συγκεκριμένη πτήση. Θα επιστρέψω σε μια εβδομάδα» αναφέρει ο κ.Τσελέντης στο μήνυμά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος ο Ακης Τσελέντης, προ δύο ημερών είχε ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του στο Facebook ότι θα ταξίδευε για το Ιράν.
Κάποιοι του εύχονταν καλό ταξίδι ενώ σήμερα κάποιοι άλλοι διαβάζοντας τις πληροφορίες διερωτήθηκαν αν όντως ισχύουν όσα γράφονται στο ίντερνετ, ότι καθυστέρησε δηλ. και έχασε την πτήση.
To επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν. Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης).