Ώρα για ντέρμπι «αιωνίων» στη Λεωφόρο



Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στη Λεωφόρο στο... ελληνικό clasico. ΑΕΛ – Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα τα άλλα σημερινά ματς της 9ης αγωνιστικής.
Η ώρα για το μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι έφτασε με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (19:30) στην... ελληνική έκδοση του clasico της Super League Σουρωτή.
Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ θέλουν το δύο στα δύο σε ντέρμπι, έχοντας πλησιάσει πλέον σε απόσταση βολής από την κορυφή. Από τη μεριά τους οι «πράσινοι» ποντάρουν στη δύναμη της Λεωφόρου, καθώς μακριά από αυτήν δυσκολεύονται πολύ, όπως αποδείχθηκε και στο 1-1 με τη Λαμία.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να παρατάξει το «τριφύλλι» με τους Βλαχοδήμο, Κολοβέτσιο και Μολέδο στο κέντρο της άμυνας, Κουλιμπαλί και Χουλτ στα άκρα, Σιλά και Κουρμπέλη στα χαφ, μπροστά τους τον Χίλιεμαρκ, αριστερά τον Λουντ, δεξιά τον Βιγιαφάνιες και στην κορυφή της επίθεσης τον Μολίνς.
Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Τάκης Λεμονής πρόκειται να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με τους Προτό, Σισέ και Ένγκελς στην άμυνα (ανοικτό παραμένει του Μποτία) Ομάρ στα δεξιά, Κούτρης στα αριστερά, Ρομαό και Οφόε στον άξονα, ο Φορτούνης μπροστά τους, Πάρντο και Ανδρούτσος στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Εμενίκε.
Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ανοίγει στη Λάρισα, όπου η ΑΕΛ υποδέχεται τον αήττητο ως τώρα Λεβαδειακό, με τους «βυσσινί» να προέρχονται από την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα χάρη στο εκτός έδρας 1-0 επί του Πλατανιά. Για τους γηπεδούχους επιστρέφει ο Γκόλιας, ενώ οι Βοιωτοί πηγαίνουν χωρίς τον τερματοφύλακα Ναμάσκο.
Στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ θέλει να επιστρέψει στις νίκες φιλοξενώντας την ανεβασμένη Κέρκυρα. Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από το εκτός έδρας 1-1 με τον Λεβαδειακό, παιχνίδι που θα μπορούσε να το είχε κερδίσει, ενώ οι Φαίακες πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα χάρη στο 1-0 επί του Παναιτωλικού.

 http://www.sdna.gr