Δ. Τζανακόπουλος: Θα υπάρξει διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους ενός δισ. ευρώ (βίντεο)




Την πεποίθηση του ότι θα υπάρξει υπέρ-πλεόνασμα, που θα επιτρέψει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, εξέφρασε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.


   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις και φέτος να ενισχυθούν πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση. Υπενθύμισε πως το 2016 1,6 εκατομμύρια πολίτες εισέπραξαν το έκτακτο βοήθημα.
    «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα υπάρξει μέρισμα ενός δισεκατομμυρίου, ενώ για το πως θα διανεμηθεί θα το γνωρίζουμε στα τέλη Νοεμβρίου» εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος. Σχετικά με το ποιες κατηγορίες πολιτών θα είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σημείωσε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορες πολιτικές προτάσεις», ωστόσο παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως θα γνωστοποιηθούν όλα, στα τέλη Νοεμβρίου.
https://left.gr/
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VuyWW2iYrtA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>