Ισόβια σε όποιον προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο




Οι Βρετανοί απεφάνθησαν. Όποιος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, μιλά στο κινητό τηλέφωνο, τρέχει υπερβολικά, περνά παράνομα τον ερυθρό σηματοδότη ή το STOP και προκαλέσει τον θάνατο άλλων προσώπων θα τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. 

Με απλά λόγια, οι αρμόδιες Αρχές θα τους αντιμετωπίζουν ως δολοφόνους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο πέλεκυς της βρετανικής Δικαιοσύνης θα πέφτει τόσο βαρύς στους οδηγούς, που πλέον όλοι θα σκέφτονται δύο φορές πριν προβούν σε κάποια από τις παραπάνω παραβάσεις.
Ο νέος νόμος ψηφίστηκε από τη βρετανική βουλή και θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Μάλιστα, βαρύτερα πρόστιμα και καταδίκες θα υπάρξουν και για τους ποδηλάτες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει δραστικά τα τροχαία δυστυχήματα και να αποφευχθούν τραγωδίες όπως αυτή στα προάστια του Λονδίνου, τον Αύγουστο το 2016.
Τότε, ο 30χρονος Tomasz Kroker αφαιρέθηκε λόγω του κινητού τηλεφώνου, με αποτέλεσμα να παρασύρει με το φορτηγό του ένα επιβατικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν μία μητέρα και τα τρία ανήλικα παιδιά της, συνθλίβοντάς τους κυριολεκτικά. Το τραγικό δυστύχημα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους κυβερνώντες να υπόσχονται άμεσα αλλαγές στη νομοθεσία. 

 http://www.zougla.gr/