Στο χουντικό σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» καταφεύγει η ΝΔ (βίντεο)


Στην υπεράσπιση του ακροδεξιού συνθήματος «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» επιδόθηκε το πρωί η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζενμπεργκ, προσπαθώντας να το αποενοχοποιήσει στην ελληνική κοινωνία, με σύσσωμη τη δεξιά παράταξη τις τελευταίες μέρες να φαίνεται να αναζητά σανίδα αντιπολιτευτικής σωτηρίας στα συνθήματα της χούντας.

Το σύνθημα της ακροδεξιάς, άρρηκτα συνδεδεμένο με τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας έχει τις ρίζες του στη δικτατορία του Μεταξά το 1936, βρήκε την απόλυτη έκφρασή του στη χούντα του Παπαδόπουλου και έγινε ο κορμός της κρατικής ιδεολογίας ως τη Μεταπολίτευση. Επιβιώνει δε, ως σήμερα με κύριο εκφραστή τη Χ.Α. και όπως φαίνεται επιχειρείται η συσπείρωση όλης της δεξιάς παράταξης μέσω αυτού, αφού έσπευσε να το υπερασπιστεί η κ. Βόζενμπεργκ ξεκινώντας από το τουίτερ.
«Τόλμησα να πω ότι η θρησκεία, οικογένεια και η πατρίδα είναι ουσιαστικές έννοιες που στήριξαν το ελληνικό έθνος» είπε το πρωί κατά την τηλεοπτική παρουσία της στην Πρωινή Ενημέρωση του ΣΚΑΙ.  Η κ. Βόζενμπεργκ  παραδέχθηκε ωστόσο ότι το σύνθημα ταυτίστηκε με τη Χούντα απορώντας παράλληλα για την κριτική που δέχθηκε στο τουίτερ για αντίστοιχου περιεχομένου ανάρτησή της.
Αφορμή για την ανάρτηση αυτή στάθηκε η δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, προ ημερών στην ΕΡΤ: «Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».
 
Με βάση ακριβώς αυτό το συνθηματολογικό τρίπτυχο της ακροδεξιάς και της μετεμφυλιακής δεξιάς εξαπολύθηκαν σκληρότατες διώξεις εναντίον των αριστερών και αντιφρονούντων και καταστρατηγήθηκαν τα ατομικά δικαιώματα.
 
Δυστυχώς το ΚΚΕ, δια της εκπροσώπου κ. Μανωλάκου δεν βρήκε λόγο να αντιδράσει στην υιοθέτηση εκ νέου του ακροδεξιού χουντικού συνθήματος από τη Ν.Δ. και την παρουσίασή του ως τον ακρογωνιαίο λίθο της δεξιάς ιδεολογίας. Η κ. Μανωλάκου ενώ αρχικά υποστήριξε την πάγια θέση του κόμματός της για το διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, ταυτόχρονα χαρακτήρισε το θέμα «τριτεύουσας σημασίας», το οποίο η κυβέρνηση ανοίγει για επικοινωνιακούς λόγους.
 
Να σημειωθεί ότι από το πάνελ της Πρωινής Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ έλειπε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.