Τη συνέλαβαν γιατί φορούσε... μίνι και κοντό μπλουζάκι (Video)

Μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία συνελήφθη διότι πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο κι όπου περπατούσε σε έναν άδειο δρόμο φορώντας κοντή φούστα, ένα μπλουζάκι που άφηνε ακάλυπτη τη μέση της, χωρίς μπούρκα, με τα μαλλιά της να κυματίζουν ελεύθερα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya.
 
Το βίντεο εξαγρίωσε ορισμένους χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους χρησιμοποιώντας την ετικέτα «το μοντέλο Χουλούντ πρέπει να δικαστεί», αναφερόμενοι στο όνομα χρήστη (Khulood) που χρησιμοποιούσε η γυναίκα αυτή στο Snapchat.
 
Πολλοί από τους επικριτές της ανήρτησαν και διένειμαν φωτογραφίες με καρέ από το βίντεο όπου η νεαρή κοπέλα εικονίζεται με τα πόδια της γυμνά και τη μέση της να έχει καλυφθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία. Στο βίντεο, η γυναίκα περπατάει μόνη της σε έναν δρόμο όπου διακρίνονται πλίθινοι τοίχοι. Οι χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν ότι πρόκειται για το χωριό Ουσαϊκίρ, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ριάντ.
«Η αστυνομία του Ριάντ συνέλαβε τη γυναίκα που εμφανίστηκε με απρεπή ρούχα στο Ουσαϊκίρ και την οδήγησε ενώπιον του ανακριτή» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
 
Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης από τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα παραδέχθηκε ότι πράγματι επισκέφθηκε την ιστορική πόλη μαζί με έναν άνδρα, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι το βίντεο αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.
 
Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν η «Χουλούντ» θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη κι αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος της.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)