O Γιάνης Βαρουφάκης απεδείχθη πως ήταν στην ίδια ομάδα με τους Πολ Τόμσεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Την άποψη πως ο Γιάνης Βαρουφάκης απεδείχθη πως ήταν στην ίδια ομάδα με τους Πολ Τόμσεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για σκευωρίες ΔΝΤ, Γερμανίας και κερδοσκόπων κατά της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να πει και... καλά λόγια για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας στον Real FM ο Πάνος Καμμένος επανήλθε στα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 και επισήμανε ότι «Εκείνο το βράδυ στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης απεδείχθη ότι ήταν με τη μεριά τους. Όταν μας είπε ότι θα αποδεχθεί το σχέδιο Σόιμπλε (σσ για Grexit) φάνηκε ότι ήταν με τους Τόμσεν και Σόιμπλε».
Πρόσθεσε ότι εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τον απομακρύνει και σημείωσε ότι με παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα και μετέπειτα του Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτή η ελληνική πρόταση και Ελλάδα και δανειστές έφτασαν στον μετέπειτα συμβιβασμό.
Σε ερώτηση για τον αν έχει στοιχεία ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι «Δεν το έκανε επειδή ήταν μέλος συμμορίας. Είχε αυτή την προσωπική του πολιτική».
Πριν αναφερθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι οι Τόμσεν και Σόιμπλε ήταν από την αρχή στην ίδια ομάδα (μαζί με κερδοσκοπικά funds) και έψαξαν να βρουν «Έλληνες συνεργούς» με πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου και την παραποίηση των στοιχείων για τα ελλείμματα.
«Το βράδυ στις Κάννες, ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια, από τη σχέση ευρώ με δολάριο. Αυτοί οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας είναι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σαν πυροκροτητές τα κράτη για να βγάζουν χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά υπουργός. 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι εκείνο το βράδυ άλλαξε η πολιτική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ και οι δύο χώρες ήρθαν πιο κοντά και παραμένουν κοντά. Δεν παρέλειψε να εκτιμήσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος πιστεύει σε αρχές και αξίες και δεν είναι υπόλογος των μεγάλων funds».