Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα!

Η Εθνική Ελλάδος είναι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Νέοι επικράτησαν στον τελικό του Ηρακλείου επί του Ισραήλ με σκορ 65-56 και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, φέρνοντας την Ελλάδα στην κορυφή για τρίτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο Νέων.

Οι διεθνείς μας δεν μπήκαν καλά στον τελικό, αλλά με κλειδί την άμυνα κατάφεραν να ανατρέψουν από νωρίς το σκορ και να μπουν σε θέση οδηγού πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (26-23). Από εκεί και πέρα η διαφορά διαρκώς αυξανόταν με το σκορ να φτάνει στην τρίτη περίοδο στο 37-25.
Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να επανέλθουν, μείωσαν ακόμη και στους τέσσερις (45-41) λίγο πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά ένα τρίποντο του δίπλαρου από το κέντρο στην εκπνοή του χρόνου, έστειλε την Ελλάδα στο +8. Στην τέταρτη περίοδο, τα παιδιά του Ηλία Παπαθεωδόρου, διατήρησαν τη διαφορά φθάνοντας κάποια στιγμή ακόμη και στο +16. 
Κορυφαίος της Εθνικής μας ήταν ο Κόνιαρος ο οποίος αν και ξεκίνησε με 0/5 σουτ τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, ενώ 12 πόντους πέτυχε ο Λούντζης και 10 ο Χαραλαμπόπουλος ο οποίος έκανε double-double κατεβάζοντας και 10 ριμπάουντ. 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα προέβη στην κάτωθι δήλωση:
«Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων-Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».