Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από τον σεισμό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Kανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο της Κω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι του νησιού. Με αεροσκάφος C-130 έφθασαν στο νησί ο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό.


dfpb4f2vyaqfs8c.jpg

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στις 1:31 το πρωί σήμερα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ρόδο και στη Κω. Το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χλμ.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από τον σεισμό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επίσης στην Κω, απεγκλωβίστηκαν τρεις τραυματίες από νυχτερινό μαγαζί, τμήμα της οροφής του οποίο κατέρρευσε.
Το επίκεντρο του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, ανοιχτά του Μπόντρουμ, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. 
Λίγο βορειότερα, στη 1.38 π.μ., σημειώθηκε δόνηση 5,1 Ρίχτερ, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτμου, ανάμεσα στους Λειψούς και το Φαρμακονήσι.
Τους δύο σεισμούς ακολούθησε δόνηση 4,6 Ρίχτερ 41 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καλύμνου, κοντά στο Φαρμακονήσι, στη 01.44, καθώς και δόνηση 4,4 Ρίχτερ 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, στη 01.52.
https://left.gr/news/dyo-nekroi-apo-ton-seismo-stin-ko