Mαρτίνης: «Αυτών οι λογαριασμοί πρέπει να ανοίξουν»

Ο Μαρτίνης κατά την εισηγητική τοποθέτησή του, ανέφερε ένα προς ένα τα ονόματα που η Επιτροπή πρέπει να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. «
Αν έχω το δικαίωμα, προτείνω να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αυγερινού και Καϋμενάκη, ανθρώπων της ΔΟΥ Κηφισιάς, του διευθυντή της συγκεκριμένης ΔΟΥ κ. Κολαϊτη, του Γιαννίκου, της Μπερετάνου και του κ. Παπαγεωργίου που μαζί με τον Γιαννίκο έκαναν όλους τους ελέγχους» είπε.
Ταυτόχρονα, ζήτησε το άνοιγμα του λογαριασμού του κ. Χαραμή, αλλά και του Λιαρόπουλου. «Του νυν συνδικαλιστή του Ντυνάν κ. Πανταζόπουλου και επίσης του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγκάρη που ήταν μέλη της Επιτροπής για την προμήθεια του εξοπλισμού» πρόσθεσε, παραθέτοντας τα ονόματα που προτείνει.
Πριν από το «σεντράρισμα», ο κ. Μαρτίνης έκανε λόγο και για non-paper που έστελνε ο διευθυντής του γραφείου του Νότη Μηταράκη, κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αλληλογραφούσε με κάποιον άλλον από το νοσοκομείο και όχι με τον ίδιο. Αναφορικά με τη γραμματέα του που απάντησε στην Επιτροπή πως δεν έχει ιδέα για το περιβόητο ημερολόγιο, υπογράμμισε πως «έχει δίκιο να σκιάζεται για τη θέση της».
Παράλληλα, αποκάλυψε για πρώτη φορά μία ακόμα σύμβαση που δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Κατά τα λεγόμενα του Μαρτίνη, η συγκεκριμένη είχε γίνει μεταξύ του ΚΙΕΝ, του ΥΓΕΙΑ και της Πειραιώς, με όρο στη σύμβαση να μπει στο ΔΣ ο Τουτζουράκης.

Δεν του είχαν ζητήσει ρουσφέτι, επί πρωθυπουργίας τους, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας και «τα λιγότερα του τα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, κατά τη δεύτερη ημέρα εξέτασής του (14/6) ως μάρτυρα στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη και Λοβέρδου το υπόμνημα των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν που κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία!
«Τα πάντα ήταν συμφωνημένα» διαπιστώνει το υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο αποκαλύπτει η «Αυγή» της Κυριακής.
Συγκεκριμένα ξεκαθαρίζεται ότι:
α) Οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν για τον πλειστηριασμό, αν και ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι το περίφημο σύμφωνο υπουργείου - Ντυνάν - Τράπεζας Πειραιώς με τη ρήτρα εμπιστευτικότητας ανακοινώθηκε δημόσια. Συνέντευξη Τύπου έγινε, αλλά κανείς δεν ήξερε για τον πλειστηριασμό...
β) Δεν πληρώθηκαν μισθοί, παρά την απόσυρση των ένδικων μέσων κατά του Ανδ. Βγενόπουλου και τις σχετικές δεσμεύσεις του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης κατέθεσε στην Εξεταστική και στη Δικαιοσύνη ότι η απόσυρση έγινε το 2012 ύστερα από πιέσεις του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ώστε να δοθούν χρήματα στους εργαζόμενους.
Αιχμές για τη διοίκηση Γεωργιάδη
Οι εργαζόμενοι είναι αποκαλυπτικοί: «Αναφορικά με τον πλειστηριασμό του Ερρίκος Ντυνάν σημειώνουμε ότι ουδέποτε οι εργαζόμενοι ερωτήθηκαν ή ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που κατά καιρούς ελήφθησαν στο νοσοκομείο, πολύ δε περισσότερο για τη διεξαγωγή του εν λόγω πλειστηριασμού. Την όποια ενημέρωση την έλαβαν εκ των υστέρων».
Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για τη διορισμένη από τον Άδ. Γεωργιάδη διοίκηση του Ντυνάν (ΚΙΕΝ), τονίζοντας ότι όλα ήταν συμφωνημένα: «Η όλη διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν απόλυτα συναινετική από την πλευρά του ΚΙΕΝ. Καμία αντίδραση δεν υπήρξε όταν η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε εκτελεστό τίτλο. Καμία ενέργεια δεν έλαβε χώρα όταν επισπεύθηκε η εκτέλεση. Καμία αντιδικία δεν υπήρξε στο δικαστήριο όταν η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε άδεια για να εκπλειστηριάσει το νοσοκομείο ως οικονομική οντότητα και φυσικά κανένα ένδικο μέσο δεν ασκήθηκε από το ΚΙΕΝ που να εμπόδιζε αυτή την κατ’ ευφημισμό μόνο αποκαλούμενη αναγκαστική εκτέλεση. Τα πάντα ήταν συμφωνημένη μέσο του Memorandum of Understanding και τελικώς το νοσοκομείο μέσου του πλειστηριασμού κατακυρώθηκε επ’ ονόματι της ΗΜΙΘΕΑΣ Α.Ε. η οποία είναι θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, που λίγες ημέρες πριν από τον πλειστηριασμό είχε ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό τροποποιήσει το καταστατικό της».
Αποσύρθηκαν οι προσφυγές, αλλά μισθοί δεν πληρώθηκαν…
Το υπόμνημα αποκαλύπτει ακόμη ότι, παρά την απόσυρση των ένδικων μέτρων κατά του Βγενόπουλου, όχι μόνο δεν πληρώθηκαν οι μισθοί, αλλά τους έγινε και μείωση! «Από τον διαβόητο συμβιβασμό μεταξύ του ΚΙΕΝ και της Τράπεζας Marfin, άλλως σύναψη δανείου ή άλλως απελευθέρωση χρημάτων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 δεν εξοφλήθηκαν οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές του προσωπικού. Και αυτό το αναφέρουμε επειδή από όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας προβάλλεται το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα αποπληρώνονταν τάχα οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, με το ίδιο επιχείρημα την περίοδο εκείνη ζητήθηκε και επετεύχθη η μείωση των αποδοχών μας κατά ποσοστό 25% μεσοσταθμικά» υπογραμμίζεται.
Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν μέρος των οφειλομένων μετά τον πλειστηριασμό και αφού τους επιβλήθηκαν πρόσθετες κρατήσεις (παρακρατήθηκε 20% ως φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ενώ είχαν ήδη φορολογημένες αποδοχές).
Το υπόμνημα του σωματείου των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν προς στη Βουλή, στο οποίο ανατρέπονται τα λεγόμενα των Γεωργιάδη και Λοβέρδου.
Πληροφορίες: Αυγή, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κουτί της Πανδώρας