Αστυνομικοί άφησαν την γυναίκα του Στουρνάρα να φύγει παρά την εντολή εισαγγελέα να προσαχθεί !


Παρά την απόφαση του δικαστηρίου να οδηγηθεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, στον εισαγγελέα, εκείνη έφυγε από το δικαστήριο ανενόχλητη, ενώ, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης η φίλη της, που ηχογραφούσε την ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Ειδικότερα, η Λίνα Νικολοπούλου παρά το γεγονός ότι η Έδρα του Τριμελές Πλημμελειοδικείου της Αθήνας στη δίκη της με τον Κώστα Βαξεβάνη αποφάσισε να οδηγηθεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την παράνομη ηχογράφηση της διαδικασίας, εκείνη, κατόπιν και σχετικών παροτρύνσεων από τους δικηγόρους της, αρνήθηκε να πάει.
Η κυρία Νικολοπούλου έτσι, έφυγε ανεμπόδιστη από τα Δικαστήρια ενώ την ίδια στιγμή οι δικηγόροι της "επέτρεψαν" στους αστυνομικούς τους οποίους νωρίτερα είχαν "εμποδίσει λεκτικά", να οδηγήσουν στον Εισαγγελέα τη φίλη της, η οποία με το κινητό της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα ηχογραφούσε τη δίκη. Η φίλη της οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, ενώπιον του αξιωματικού υπηρεσίας.
Να σημειωθεί ότι η προσαγωγή στον εισαγγελέα κάθε πολίτη γίνεται με τη συνοδεία των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων.
Το Documento απηύθυνε ερώτημα προς το υπουργείο Προστασίας το Πολίτη, το οποίο ξεκαθάρισε ότι εάν οι αστυνομικοί δεν εκτέλεσαν την απόφαση του δικαστηρίου είναι ευθύνη της ηγεσίας της αστυνομίας να πράξει τα δέοντα.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας, η Λίνα Νικολοπούλου έπρεπε να οδηγηθεί, συνοδεία αστυνομικών, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών όπως και η δικογραφία που σχηματίστηκε με τα πρακτικά της δίκης καθώς και το «επίμαχο» κινητό τηλέφωνο συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας
Από εκεί και πέρα, η υπόθεση περνούσα στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η οποία θα έκρινε ποιες θα ήταν οι επόμενες νόμιμες ενέργειες.
Εν τω μεταξύ, ήδη το Δικαστήριο συνέταξε έκθεση για τα πεπραγμένα ενώ η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη που κατηγορείται από το Λίνα Νικολοπούλου για συκοφαντική δυσφήμηση για τις αποκαλύψεις του στο Hot Doc αναφορικά με σχέσεις της εταιρίας της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ με το ΚΕΕΛΠΝΟ και υπέρογκα ποσά που ελάμβανε για να δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες ακόμη και για τον καρκίνο, θα συνεχιστεί στις 4 Ιουλίου.
Η Έδρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε διακόψει ώστε να αποφανθεί οριστικά για την παράνομη ηχογράφηση της δίκης από τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.
Το χρονικό της δίκης
Με την εξέταση της Λίνας Νικολοπούλου από το συνήγορο του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Μαντζουράνη συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη του δημοσιογράφου μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, για αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc αναφορικά με σχέσεις της εταιρίας της με το ΚΕΕΛΠΝΟ και υπέρογκα ποσά που ελάμβανε για να δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες ακόμη και για τον καρκίνο.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της δίκης συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό. Διαπιστώθηκε πως από την πλευρά της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, ηχογραφούσαν την ακροαματική διαδικασία. Διαπιστώθηκε δε πως φίλη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία, ηχογραφούσε με το κινητό της.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης επισήμανε άμεσα το γεγονός και διέκοψε τη διαδικασία καταγγέλλοντας ότι κάποιος εξ αυτών που παρακολουθούν τη δίκη, μαγνητοφωνεί.
Όπως αποκαλύφθηκε, το κινητό με το οποίο ηχογραφείτο η δίκη ήταν αυτό της Λίνας Νικολοπούλου η οποία ομολόγησε ότι επρόκειτο για το δικό της κινητό τηλέφωνο. Ο Γιάννης Απατσίδης ζήτησε άμεσα τη σύλληψη της Λίνας Νικολοπούλου αλλά και να αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή προσωπικών δεδομένων το κινητό, ενώ ο Γιάννης Μαντζουράνης έκανε λόγο για δόλο από την πλευρά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
Το υλικό τελικά διεγράφη από τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου, γεγονός πρωτοφανές, που προκάλεσε την αντίδραση τόσο των συνηγόρων υπεράσπισης όσο και του Κώστα Βαξεβάνη, αφού προφανώς το παρανόμως ηχογραφηθέν υλικό πρέπει να διερευνηθεί. Ζητήθηκε ως εκ τούτου η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου.
Ο εισαγγελέας τόνισε ότι αν υποβληθεί μήνυση, αυτή θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Ο Γιάννης Απατσίδης αντέδρασε εκ νέου ζητώντας την αυτόφωρη διαδικασία για την κα Νικολοπούλου. Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το κινητό.
Από την πλευρά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής. Ειδικότερα, ο Σπύρος Μουζακίτης διερωτήθηκε αν τα κινητά μπορούν και να ηχογραφούν εκτός από το να τραβούν βίντεο.
Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης, Γιάννη Μαντζουράνη ο οποίος είπε «Υποτιμάτε τη νοημοσύνης μας κύριε συνήγορε».
Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα τέθηκε υπό κράτηση ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε από το δικαστήριο το οποίο και διέκοψε τη διαδικασία για περίπου δυομιση ώρες.
Έπειτα, η διαδικασία συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων και των δυο πλευρών. Η Έδρα αποσύρθηκε εκ νέου ώστε να λάβει οριστική απόφαση αναφορικά με τη σύζυγο του Κεντρικού Τραπεζίτη η οποία παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου πως το κινητό με το οποίο ηχογραφούσε φίλη της τη διαδικασία ήταν δικό της.
Το πρωτοφανές περιστατικό με την παράνομη ηχογράφηση σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης αμέσως μετά το περιστατικό της παράνομης ηχογράφησης της διαδικασίας της δίκης από φίλη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με το κινητό μάλιστα της δεύτερης, δήλωσε πως πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που συνδυασμένη με την απόφαση του Προέδρου να σβήσει τα αρχεία και μάλιστα χωρίς την άδεια του δικαστηρίου, «δείχνει πως η κα Στουρνάρα μάλλον είναι γνώστης του αποτελέσματος της δίκης και θέλει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τα ηχητικά».
Ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε ακόμη πως επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να ελέγξουν πειθαρχικά και ποινικά αυτούς που μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου λειτούργησαν με τόσο προκλητικό τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν για την υπόθεση την επιθεώρηση δικαστηρίων.https://left.gr/