Πως «έσπασε»... o παιδοκτόνος!

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα από την αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας από τον 61χρονο πατέρα της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 61χρονος είχε επίσης βαρύ παρελθόν ψυχολογικών παθήσεων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bloko.gr, ο 61χρονος παιδοκτόνος είχε ψυχολογικά προβλήματα που ξεκίνησαν με τον ερχομό στη ζωή με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης των δίδυμων παιδιών του.
Μέχρι την αγωνιώδη και μετά από επίμονες προσπάθειες γέννηση των δίδυμων, ο παιδοκτόνος απόστρατος αστυνομικός, περιγράφεται ως υπόδειγμα ανθρώπου κι επαγγελματία.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν η δέουσα για τον 61χρονο, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του συγγενικού του περιβάλλοντος λένε ότι ο απόστρατος αστυνομικός δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα των προβληματικών άκρων και τις δυσκολίες στην άρθρωση της μοιραίας Στέλλας.
Η άτυχη Στέλλα όμως φαίνεται πως υπήρξε το βάρος που κουβαλούσε κ ήθελε να απαλλαγεί κάποια στιγμή.
Οι ψυχολόγοι τη ΕΛΑΣ που τον εξέτασαν λίγους μήνες μετά, διέγνωσαν το πρόβλημα και αρχικά του σύστησαν τη λήψη αγχολυτικών, ενώ στη συνέχεια του χορήγησαν αντικαταθλιπτικά χάπια μέχρι που στο τέλος τον "υποβίβασαν" σε υπηρεσία γραφείου στο τμήμα της Αγίας Βαρβάρας που υπηρετούσε μέχρι την αποστρατεία του.
Η αποκάλυψη του εγκλήματος
Οι γείτονες άλλωστε ήταν αυτοί που πρώτοι γκρέμισαν από το σαθρό υπόβαθρο της επιχειρηματολογία του με με πείσμα υποστήριζε κι επανέλαβε κάθε φορά στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν και αφορούσε στο σενάριο της μεταμεσονύχτιας αρπαγής της Στέλλας από Ρομά. Είπε, ότι επέστρεψε με τα παιδιά στο σπίτι από το νοσοκομείο, τα έκανε μπάνιο και τα έβαλε να κοιμηθούν. Βγήκε έξω να πετάξει τα σκουπίδια, επέστρεψε στο σαλόνι, κάθισε για λίγο εκεί, ήπιε τα χάπια του κι αποκοιμήθηκε βαριά. Είπε, πως το πιθανότερο είναι ότι ξέχασε τα κλειδιά πάνω στην πόρτα κι έτσι μπήκαν οι κακοποιοί που του πήραν το παιδί.
Οι γείτονες που ρωτήθηκαν από αστυνομικούς της ασφάλειας και υπήρξαν κάθετα κατηγορηματικοί. Ο απόστρατος αστυνομικός ήταν ο ορισμός της σχολαστικότητας. Κάθε φορά που ήταν να βγει έλεγχε πόρτες, παράθυρα, βρύσες. Τα πάντα που θα μπορούσαν ν' αποτελέσουν εν δυνάμει κίνδυνο.
Το δεύτερο σαθρό σενάριο που πρόβαλε ήταν αυτό της κλοπής. Φρόντισε να φτιάξει το άλλοθί του δημιουργώντας στο σπίτι εικόνα έρευνας από διαρρήκτες. Κρατώντας μια φανέλα για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα, άνοιξε συρτάρια και ντουλάπες, ενώ αφαίρεσε κάποια κοσμήματα της γυναίκας του. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ωστόσο, αντιλήφθηκαν ότι τα αντικείμενα ήταν… επιμελώς εξαφανισμένα, αφού από τα σημεία από τα οποία είχαν αφαιρεθεί δεν υπήρχε εικόνα ψαξίματος. Στη συνέχεια, πήρε τις σακούλες με το νεκρό παιδί και τα κοσμήματα και πεζός πέταξε το πτώμα σε κάδο απορριμμάτων. Σε άλλο κάδο πέταξε τα κοσμήματα της γυναίκας του.
Για να ενισχύσει την εκδοχής της διάρρηξης και της «μυστηριώδους» εξαφάνισης της κόρης του, άφησε τα κλειδιά εξωτερικά της πόρτας εισόδου για να δικαιολογήσει την απουσία ιχνών διάρρηξης.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης εξέτασής του δράστη, στην οποία διατηρούσε μια πρωτόγνωρη, οι αστυνομικοί του έδιναν τμηματικά πληροφορίες για τα στοιχεία που συνέλεγαν προκαλώντας του την αίσθηση ότι γνωρίζουν πως εκείνος είναι ο δράστης. Κάποια στιγμή αντιλαμβανόμενος ότι πλέον ήταν «σίγουροι» για την ενοχή του είπε παγωμένα: «Ναι εγώ το έκανα».
 Είπε ότι η τραγική μικρούλα έκλαιγε ασταμάτητα ζητώντας τη μητέρα της και για να σταματήσει την πίεσε αρχικά στη λαιμό και στη συνέχεια της έφραξε στόμα και μυτούλα που τα χέρια του μέχρι που σταμάτησε να κλαίει, έχοντας βέβαια υποστεί ασφυξία από το μοιραία φονικό σφράγισμα των αεροφόρων οδών. Απέδωσε το στυγερό όσο και ανόσιο έγκλημα στην κακιά στιγμή και στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση του που πολλές φορές συνοδευόταν με άγρια ξεσπάσματα οργής.

 http://www.koutipandoras.gr/