Άθλια επίθεση από το μητσοτακικό liberal.gr σε Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ

Είναι να απορεί κανείς με το μέγεθος και τη λύσσα της επίθεσης που εξαπολύει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον επιχειρηματία και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Πρόκειται για μία επίθεση που κλιμακώθηκε την περίοδο που στο επίκεντρο βρισκόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι... κακές γλώσσες λένε ότι πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκονται ανταγωνιστικά συμφέροντα, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και οικονομικά και πολιτικά κέντρα τα οποία διαπλέκονται παραδοσιακά με την οικογένεια Μητσοτάκη. Στα media τις επιθέσεις έχουν αναλάβει εργολαβικά ακροδεξιές ιστοσελίδες, στις οποίες ασκεί μεγάλη επιρροή ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (για λόγους που δεν είναι της παρούσης) και οι οποίες στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία από αυτές είναι και το liberal.gr.
Ο δημοσιογράφος, Θανάσης Μαυρίδης ξεπέρασε σε μένος και τις αθλητικές, οπαδικές εφημερίδες. Αυτός ο απίθανος τύπος που παριστάνει τον φιλελεύθερο (Τόσο φιλελεύθερος όσο μπορεί να είναι κάποιος που ήταν στην τοπική του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι στα νιάτα του - Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική), επιτίθεται ανοιχτά - για λογαριασμό της ηγεσίας της ΝΔ προφανώς, για την επιρροή στην οποία ερίζουν οι Μαρινάκης και Αλαφούζος - στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι από τους λίγους επιχειρηματίες που εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης έχουν κάνει σοβαρές επενδύσεις στη χώρα και που έχουν σώσει επιχειρήσεις.
Γράφει ο Μαυρίδης του liberal.gr μεταξύ άλλων: "Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, με την κίνησή του αυτή, τα έβαλε με τον ισχυρό άνδρα της Θεσσαλονίκης. Δεν δίστασε να θέσει τις βάσεις για μια σύγκρουση διαρκείας με τον ολιγάρχη Ιβάν, ο οποίος φαίνεται να έχει ισχυρά ερείσματα και στο χώρο της... λαϊκής δεξιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι εννοεί όλα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει για την ανάγκη της θέσπισης κανόνων και στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα"Καταλάβατε τώρα; Σύμφωνα με τον... φωστήρα του liberal.gr, τον απίθανο τύπου που αποθέωνε τον καταδικασμένο Λαυρεντιάδη, ο Ιβάν Σαββίδης δεν τηρεί τους κανόνες στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Μαυρίδης δεν τηρεί τα προσχήματα επειδή έχει λάβει εντολές ή λόγω απλής ανεπάρκειας και τυφλού φανατισμού ή ακόμη λόγω... ιδιοσυγκρασίας, που τον καθιστά ασυγκράτητο. Το βέβαιο είναι ότι αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω αποκαλύπτει πως η Νέα Δημοκρατία πράττει το πρωτοφανές. Δηλαδή και να ήθελε ο Μητσοτάκης να κρυφτεί, ο Μαυρίδης δεν τον αφήνει. Τέτοιο κάρφωμα, ούτε ο χειρότερος εχθρός. Στρέφεται, λοιπόν, η ΝΔ εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία και κατ επέκταση ενός ολόκληρου οργανισμού, του ΠΑΟΚ, λειτουργώντας με τρόπο που θυμίζει γραφείο Τύπου ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο... φιλελεύθερος δημοσιογράφος δε, ξεκινά το άρθρο του αναφερόμενος στην παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Τούμπα, μας "πληροφορεί" ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ευνοούμενος της κυβέρνησης και "ξεδιπλώνει" το κουβάρι των... σχέσεων του Πάνου Καμμένου με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Φυσικά ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν έχει πάρει χαμπάρι ή δεν έχει ενοχληθεί από την παρουσία μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού της χώρας και του μιντιακού - εκδοτικού κατεστημένου στα επίσημα και στις σουίτες του γηπέδου "Καραϊσκάκη" ή αλλού στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ΑΚΟΜΗ είναι ότι στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, χτυπά ολόκληρο τον ΠΑΟΚ. Και όταν μιλάμε για ΠΑΟΚ (Αυτά δεν του τα έχουν μάθει οι τραπεζίτες και οι χρηματιστηριάκηδες) εννοούμε μία ομάδα, μία ολόκληρη γεωγραφική επικράτεια της χώρας, έναν ολόκληρο λαό, ένα κοινωνικό φαινόμενο.
Διαβάστε το άρθρο του Μαυρίδη που ακολουθεί και τα συμπεράσματα εναπόκεινται στην κρίση του καθενός: 
Δεν πάει πολύς καιρός από όταν ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, στη σουίτα του προέδρου της ομάδος, κ. Ιβάν Σαββίδη. Λίγο καιρό αργότερα η κυβέρνηση κατέθεσε για χάριν του προέδρου Ιβάν μια προκλητική τροπολογία στη Βουλή. Νωρίτερα του έδωσε ένα λιμάνι και ένα μέσο ενημέρωσης. Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ρίξει στη Βουλή το μανδύα του ηθικού πλεονεκτήματος.
Ο κ. Σαββίδης βγήκε έξω από τα όρια της συμπρωτεύουσας, όπου ήδη κυριαρχεί, με την διεκδίκηση μιας τηλεοπτικής άδειας για λογαριασμό της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας. Δεν πρόκειται απλά για ένα κοινό μυστικό που δήθεν αποκαλύπτουμε αυτή την ώρα. Οι εργαζόμενοι στο «νέο κανάλι» του κ. Σαββίδη ήταν όλοι τους συνεργάτες του κ. Πάνου Καμμένου. Ο κ. Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε στη Βουλή ότι πράγματι η περίφημη τροπολογία περί λαθρεμπορίου αφορά τον Ιβάν Σαββίδη. Αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή, πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε;
Ο κ. Τσίπρας είναι σοβαρά εκτεθειμένος από τα όσα συμβαίνουν. Και δεν είναι μόνο η τροπολογία. Ο κ. Σαββίδης θα είναι πλέον ένας από τους ισχυρότερους μιντιάρχες της χώρας, εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος του «διαπλεκόμενου» Πήγασου, στον οποίο όμως μπορεί να παραμείνουν και οι παλιοί μέτοχοι κι αφού γίνει ένα γενναίο κούρεμα στα δάνεια της υπερχρεωμένης επιχείρησης. Την ίδια στιγμή φαίνεται ο κ. Σαββίδης φαίνεται να είναι από τους μεγάλους κερδισμένους από το διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σε έναν διαγωνισμό που δεν ξέρουμε ακόμη πώς ακριβώς και με τι όρους συμμετέχουν οι μέτοχοι του σχήματος που πλειοδότησε. Και αυτή είναι μια παρατήρηση που μπορεί στο επόμενο χρονικό διάστημα να αποκτήσει μια κάποια αξία. Όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστή τον κ. Σαββίδη είναι πολλά, ακόμη και για έναν ολιγάρχη.
Ο κ. Σαββίδης είναι ο εκλεκτός αυτής της κυβέρνησης. Αυτό είναι φανερό. Επίσης, είναι σαφές ότι ο κ. Σαββίδης εκπροσωπεί για τον κ. Τσίπρα το καινούργιο. Όταν μιλούσε για τη διαπλοκή του παρελθόντος και για το πως αυτή θα έπρεπε να καταπολεμηθεί, με την ανάληψη νέων δυνάμεων, προφανώς είχε υπόψιν του τη γάτα των Ιμαλαΐων και τον κ. Σαββίδη.
Ο κ. Μητσοτάκης έσυρε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή εξαιτίας μιας τροπολογίας που κυριολεκτικά έβγαζε μάτι. Και φυσικό ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίσει τις εντυπώσεις. Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δέχθηκε να υποστεί μια τέτοια πολιτική ήττα; Διότι από τη στιγμή που η κυβέρνησή του υπερασπίστηκε αυτή την περίεργη -τουλάχιστον- τροπολογία έθετε τις προϋποθέσεις για μια ήττα στη Βουλή.
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, με την κίνησή του αυτή, τα έβαλε με τον ισχυρό άνδρα της Θεσσαλονίκης. Δεν δίστασε να θέσει τις βάσεις για μια σύγκρουση διαρκείας με τον ολιγάρχη Ιβάν, ο οποίος φαίνεται να έχει ισχυρά ερείσματα και στο χώρο της... λαϊκής δεξιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι εννοεί όλα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει για την ανάγκη της θέσπισης κανόνων και στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.
Ο κ. Τσίπρας εκτίθεται το τελευταίο διάστημα διαρκώς. Με τη Βενεζουέλα, με τον Ιβάν Σαββίδη, δείχνει ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ήταν μία ακόμη αυταπάτη. Όχι δική του, αλλά του ελληνικού λαού. Και αυτή δε θα μπορέσει να διαλυθεί με όσες εξεταστικές και αν ξεκινήσει, με όσους φακέλους και αν ανασύρει από τα αρχεία.
 http://www.periodista.gr/