Άνοιξαν οι παραγγελίες για το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Η σλοβακική εταιρεία Aeromobil, ανακοίνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης του Μονακό, ότι είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί παραγγελίες για το Flying Car, το πρωτοποριακό υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροπλάνου.



Τα πρώτα ιπτάμενα οχήματα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες το 2020, με το κόστος αγοράς να κυμαίνεται από 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κατασκευάστρια εταιρεία από τη Σλοβακία, σχεδιάζει να παράγει σε πρώτη φάση 500 μονάδες του AeroMobil Flying Car.


Το διθέσιο υβρίδιο συνδυάζει την δυναμική εμφάνιση, την άνεση, τις επιδόσεις σπορ μοντέλου και την «ελευθερία» της πτήσης. Το μήκος του είναι περίπου 6 μέτρα, το πλάτος με κλειστά φτερά στα 2,2μ. και με ανοικτά στα 8,8μ. Μετατρέπεται γρήγορα και εύκολα από αεροπλάνο σε όχημα και αντίστροφα, με τα φτερά να διπλώνουν όπως των εντόμων. 
Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 160 χλμ./ώρα στον δρόμο και αρκετά περισσότερα στον αέρα, με την εμβέλεια να αγγίζει τα 750 χιλιόμετρα. Η χαμηλότερη ταχύτητα πτήσης είναι τα 60 χλμ./ώρα.


Ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου μέσου είναι υποχρεωμένος να το απογειώνει από αεροδιάδρομο και όχι από τον δημόσιο δρόμο. Θα πρέπει να διαθέτει άδεια οδηγού και πιλότου, με το υβρίδιο να υπόκειται στους κανονισμούς που διέπουν τόσο τα αυτοκίνητα όσο και τα αεροπλάνα. 

 http://www.zougla.gr/