Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόκριση-θρίλερ της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας




Η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό (0-1) στο ΟΑΚΑ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (6 Μαΐου).
Ο δεύτερος ημιτελικός των δύο ομάδων εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίλερ, καθώς για 82 λεπτά η Ένωση έδειχνε ότι θα έφτανε σε άνετη πρόκριση μετά και τη νίκη της στο Καραϊσκάκη με 2-1. Το γκολ του Ρομαό, όμως, μετά το λάθος του Μάνταλου στη μεσαία γραμμή, έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στο ματς.
Οι Πειραιώτες τα έδωσαν όλα για το γκολ που θα τους έστελνε στον τελικό, αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 90΄ η κεφαλιά του Καρντόσο σταμάτησε στο δοκάρι του Ανέστη. Στην αντεπίθεση ο Αλμέιδα έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» την πρόκριση, που τελικά ήρθε για το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ.
Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ανέστης με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ κάθισε ο Αλμέιδα. Η ΑΕΚ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό της 6ης Μαΐου, που θα γίνει γνωστός αύριο το βράδυ μετά το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό.