Ανοικτό το ενδεχόμενο παύσης των πλειστηριασμών ενόψει εξωδικαστικού

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο του παγώματος της διαδικασίας πλειστηριασμών ακινήτων ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος από το βήμα της Βουλής.



Ενόψει του νομοσχεδίου που ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα οποία έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού, που μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό φαίνεται πως θα έχουν το δικαίωμα αίτησης για «παγωμα» της διαδικασίας, εφόσον θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξοφλήσεις τις οφειλές τους.
Το παραπάνω προκύπτει από όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.
Ο Κ. Πετρόπουλος δεσμεύτηκε για παύση της διαδικασίας του πλειστηριασμού του Αγροτικού Συνεταιρισμός Δωδεκανήσου και ένταξής του στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τονίζοντας όμως πως στο διάστημα αυτό τα στελέχη του θα πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση και να καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές των εργαζομένων.
«Φυσικά, δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία πλειστηριασμού, καθώς ξανοίγεται μπροστά μας η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται, προσφέρονται για τη περίπτωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου», είπε χαρακτηριστικά.
«Από αυτή την άποψη, η θέση του Υπουργείου, η θέση η προσωπική και η θέση της διοίκησης του ΕΦΚΑ», συνέχισε ο υπουργός «θα είναι να μη συνεχιστεί η διαδικασία αυτή, διότι είναι ανεπιεικές το να προχωράει κανείς σε αναγκαστικό πλειστηριασμό όταν υπάρχει μπροστά μια διαδικασία που θα αρχίσει να εφαρμόζεται, όπως ξέρετε, με μία αίτηση που υποβάλλεται με ηλεκτρονική διαδικασία και, επομένως, θέλει και ένα διάστημα τουλάχιστον πέντε μηνών για να αρχίσει να παράγει τα αποτελέσματά της.
Είναι ανεπιεικές, επαναλαμβάνω, να προχωράει κανείς και να επισπεύσει τώρα αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχει επί θύραις η έναρξη αυτής της διαδικασίας. Αυτή είναι η πολιτική θέση του Υπουργείου και έτσι θα διαχειριστούμε το θέμα αυτό», κατέληξε ο Τάσος Πετρόπουλος.

 https://left.gr/