“Ούτε Λεπέν, ούτε Μακρόν! Όχι στην λιτότητα, Ναι στον Μελανσόν …”!



“Ούτε Λεπέν, ούτε Μακρόν! Όχι στην λιτότητα, Ναι στον Μελανσόν …”! Με επιστολή του προς το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η υποψηφιότητα Μελανσόν αποτελεί ελπίδα αλλαγής στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Ολόκληρη η επιστολή:
Αγαπητοί σύντροφοι,
Την προσεχή Κυριακή 23/4 διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Η καταστροφική λιτότητα των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του τελευταίου έτους από εξτρεμιστές εναντίον αθώων πολιτών, έχουν συνεισφέρει στην ενδυνάμωση υπερσυντηρητικών και εθνικιστικών ιδεών και επιλογών. Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν ηγείται αυτής της επικίνδυνης εκστρατείας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην Λεπέν, αφού, σύμφωνα με τις προγραμματικές του διακηρύξεις, θα σημάνει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνωρίσαμε ως σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη.
Από τις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας και ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του Μπενουά Αμόν στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με θέρμη τις πρωτοβουλίες του αδελφού Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την ανάδειξη μιας ενωτικής υποψηφιότητας της γαλλικής Αριστεράς. Παρότι οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν, η υποψηφιότητα του Ζαν Λυκ Μελανσόν δημιούργησε πρωτοφανή ενθουσιασμό, που ανέτρεψε τις πολιτικές εκτιμήσεις. Η αυξανόμενη δυναμική της υποψηφιότητας Μελανσόν γεννά την ελπίδα για το σπάσιμο του καταστροφικού διλήμματος μεταξύ νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και ακροδεξιού εθνικισμού.
Για μας λοιπόν η πραγματική εναλλακτική επιλογή απέναντι στον εφιάλτη της Λεπέν είναι ο προεδρικός υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, που στηρίζεται, μεταξύ άλλων, τόσο από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, όσο και από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Αναμένοντας τα αποτελέσματα του Α’ γύρου της Κυριακής, στέλνουμε τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς σε όσους και όσες δίνουν τη μάχη για να βρεθεί στο β’ γύρο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν.
Εκ μέρους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ,
Πάνος Ρήγας
Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


 http://thefaq.gr/