Ο Αλέξης Τσίπρας ΤΣΑΚΙΣΕ τον υπηρέτη της διαπλοκής, Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας, που την έχει οδηγήσει η ΝΔ»: τη δήλωση αυτή -μομφή προς την αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, με αφορμή τη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «από τις 7 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του είναι σε διαρκές βέρτιγκο. Αλλά, παρ’ ελπίδα σας -είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έκλεισε τότε η πολιτική συμφωνία και τώρα θα κλείσει και η τεχνική συμφωνία». Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε επίσης την εκτίμησή του ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα γίνει γραφικός ζητώντας εκλογές, αλλά τώρα, υποστήριξε πως διαπιστώνει ότι θα γίνει γραφικός και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Η αντιπαράθεση στη Βουλή είχε ως αιχμή την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη για τα παλαιά χρέη επιχειρήσεων που αλλάζουν τώρα ιδιοκτησία. Μια τροπολογία για την οποία, όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, η ΝΔ θα έπρεπε να επικροτήσει, δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κόπτεται -υποτίθεται, είπε ο Αλ. Τσίπρας- για τις επενδύσεις.
Τέλος, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι υποτιμά το βουλευτή, ζητώντας να επανακατατεθεί η τροπολογία από υπουργό. Γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετανιώσει και θέλει να ψηφίσει την τροπολογία, υποστήριξε και πρόσθεσε: σε πολλές επιχειρήσεις, εξήγησε ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι έχουν την αγωνία για το αύριο των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται και έχουν χρέη από το παρελθόν, αλλά η ΝΔ μετατρέπεται σταδιακά σε κόμμα διαμαρτυρίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε νωρίτερα ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την αποσύρει. Κάλεσε, δε, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να προστατεύσει το κύρος του κοινοβουλίου. Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η τροπολογία έρχεται από βουλευτή της Κοζάνης και όχι από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Εφόσον τίθεται θέμα συμφερόντων του επενδυτή που πρέπει να προστατευθούν, πρόσθεσε, αυτό θα εξεταστεί εφόσον νωρίτερα η τροπολογία ελεγχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει ενώπιον της Βουλής εάν η σημερινή στάση του, να στηρίζει τη φωτογραφική - αντισυνταγματική τροπολογία, συνάδει με τη δήλωσή του ότι «είναι κάθε λέξη του Συντάγματος».
Σε λίγο το ΒΙΝΤΕΟ
 http://www.periodista.gr/