Συμπληρωματική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Γ. Παπαντωνίου

Δύο κατηγορίες, που αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δωροδοκία και δωροληψία, απήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη με συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε για την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από αίτημα της ανακρίτριας Διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή στην υπόθεση των εξοπλιστικών μετά την περίοδο Τσοχατζόπουλου, Γιώργου Ευαγγέλου, οι οποίοι εγγράφως ζήτησαν την απαγγελία κατηγοριών με βάση στοιχεία που έχουν συλλέξει από την ανακριτική έρευνα που διενεργούν.
Το αίτημα των δύο δικαστικών λειτουργών σχετίζεται με νέα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους με κυρίαρχα αυτά που απέστειλε τον Μάρτιο η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας σχετικά με δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που συνδέονται με τον πρώην υπουργό 'Άμυνας κ. Παπαντωνίου. Ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, το άνοιγμα των λογαριασμών αυτών, ώστε να έχουν πλήρη καταγραφή των κινήσεων των χρημάτων, τις εισροές και τις εκροές τους.
Ωστόσο τα στοιχεία που διαβίβασαν οι ελβετικές αρχές δεν είναι τα μόνα που έχουν στη διάθεση τους οι δύο ανακριτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που εμπλουτίζεται συνεχώς με σημαντικό υλικό, φέρεται να περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση μάρτυρα μετά την αξιολόγηση της οποίας οι δύο ανακριτές αιτήθηκαν τη συμπληρωματική δίωξη. Πληροφορίες αναφέρουν πως την κατάθεση αυτή έδωσε Γάλλος υπήκοος πρώην στέλεχος εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο. Η κατάθεση και οι ισχυρισμοί του εν λόγω μάρτυρα που έχουν διασταυρωθεί με στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρα μας, ο οποίος προκύπτει να έχει άμεση γνώση για τις "ανεπίσημες", παρασκηνιακές, διαπραγματεύσεις πριν υπογραφούν πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 http://www.periodista.gr/