Grand Prix Αυστραλίας: ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη νίκη

Φεράρι βγαλμένη από τα (πολύ) παλιά: ο Σεμπάστιαν Φέτελ τρύπησε το ταβάνι των προσδοκιών ακόμα και του πιο αισιόδοξου οπαδού της Σκουντερία, καθώς κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο grand prix της χρονιάς στην Αυστραλία, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2017.
Πίσω του τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον που μετά το πρώτο κομμάτι του αγώνα δεν μπορούσε ν' ακολουθήσει σε ρυθμό τη Φεράρι, με τον Βάλτερι Μπότας να συμπληρώνει το βάθρο.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:
Σβήνουν τα κόκκινα φώτα και... καλή χρονιά!
Μετά από δύο γύρους σχηματισμού- έτσι, για να παραταθεί προφανώς η αγωνία- και με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να εκκινεί από τα πιτ λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων, τα κόκκινα φώτα έσβησαν και είχαμε τον πρώτο αγώνα για το 2017.
Μπροστά, ο Λιούις Χάμιλτον κρατήθηκε εύκολα πρώτος, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τον ακολουθεί, τον Μπότας να διατηρείται 3ος και τον Κίμι να μένει με νύχια και με δόντια 4ος, μετά από μίνι μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν.
Στην πρώτη δεκάδα δεν είχαμε καμία αλλαγή, πέραν της προσπέρασης του Μάσα στον Γκροζιάν για την 6η θέση, ενώ στις πιο πίσω θέσεις ο Φερνάντο Αλόνσο διατηρούνταν- άγνωστο πως με τούτη τη ΜακΛάρεν- στις παρυφές της δεκάδας.
Χάμιλτον και Φέτελ «αντάλλασαν» ταχύτερους γύρους, με τη Φεράρι ν' αποδεικνύει πως έχει κάνει πράγματι βήματα (ου μην άλματα...) προόδου.
Και η τετράτροχη ζωή συνεχιζόταν..

Πηγή  sdna.gr