Κύπρος: Είχαν στο... αθόρυβο το συναγερμό σε φυλακές - Απέδρασαν δύο κρατούμενοι

Δραπέτευσαν το βράδυ της Τετάρτης δύο ομογενείς από τη Γεωργία που εξέτιαν ποινές φυλάκισης για ληστείες και διαρρήξεις στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ήχος του συναγερμού είχε απενεργοποιηθεί από τους δεσμοφύλακες με αποτέλεσμα να μην υπάρξει άμεση κινητοποίηση.


Σύμφωνα με την «Κ», οι δύο κατάδικοι βρίσκονταν στην απαγορευμένη ζώνη των φυλακών προσπαθώντας να αποδράσουν για περίπου μία ώρα, προτού γίνουν αντιληπτοί από τους δεσμοφύλακες και ακολουθήσουν οι πυροβολισμοί που ακινητοποίησαν τελικά μόνο τον ένα εκ των δύο.


Συγκεκριμένα, οι δύο κατάδικοι κατάφεραν να πηδήξουν έξω από τον τοίχο των Φυλακών χρησιμοποιώντας σκαλωσιές που βρισκόντουσαν δίπλα στη πτέρυγα τους, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια εργασιών για τη δημιουργία γυμναστηρίου.

Η διευθύντρια των Κνετρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους έχει ζητήσει την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, μετά την πληροφορία ότι με την απόδραση ήχησε ο συναγερμός των Φυλακών, αλλά οι δεσμοφύλακες είχαν απενεργοποιήσει τον ήχο.

Πάντως ο δραπέτης παραμένει άφαντος από το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας διήρκεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με την βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών επεκτάθηκαν και στην νεκρή ζώνη

Πηγή: Καθημερινή/ ΑΠΕ- ΜΠΕ
 http://www.zougla.gr/