Αυτοκτονία ή δολοφονία; O Θάνατος Ελληνα Επιχειρηματία στη Ζυρίχη !

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση θανάτου του επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη, καθώς οι ελβετικές Αρχές επικεντρώνονται πλέον στο σενάριο της αυτοχειρίας.


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη, καθώς οι ελβετικές Αρχές επικεντρώνονται πλέον στο σενάριο της αυτοχειρίαςΑρχικά οι Αρχές στρέφονταν στο ενδεχόμενο ο γνωστός επιχειρηματίας να δολοφονήθηκε στο σπίτι του από αγνώστους.


Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε επικοινωνία της ελληνικής πρεσβείας στη Βέρνη με την αστυνομία της Ελβετίας προέκυψε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία που να οδηγούν στο σενάριο φόνου. Εν αντιθέσει, υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις περί αυτοκτονίας του πρώην επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Ο Κυπριανίδης εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Δευτέρα στη βίλα του στο καντόνι Σβιτς της κεντρικής Ελβετίας. Ο θάνατός του προσδιορίζεται λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα. Ο ίδιος ζούσε εδώ και χρόνια υπό καθεστώς ισχυρής προστασίας.

Λίγα λόγια για τον Μ. Κυπριανίδη


Ο Μ. Κυπριανίδης ήταν γνωστός σε κοσμικούς κύκλους, έχοντας απασχολήσει στο παρελθόν τα Μέσα τόσο με τις προσωπικές του σχέσεις (σ.σ: υπήρξε ζευγάρι με τη Μιμή Ντενίση) όσο και για το γεγονός ότι ήταν ιδιοκτήτης του περίφημου ακινήτου του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Τον Μάιο του 2014 είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση της προεδρίας του Δ.Σ. της ΑΓΕΤ Ηρακλής, έπειτα από οκτώ χρόνια ενασχόλησής του στο εν λόγω πόστο.

Είχε παντρευτεί τη Μαρίνα Φλέγγα, κόρη της συζύγου του ιδρυτή της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών. Η χήρα του, Ευγενία, παντρεύτηκε τον συνιδρυτή της βιομηχανίας Σοφοκλή Φλέγγα.





Το ακίνητο του Ωνάση

Πρόκειται για ένα σπίτι-φιλέτο δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων, το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα.

Για την ακρίβεια, το ακίνητο ανήκε σε off shore εταιρεία, η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».

To ακίνητο στο Λαγονήσι
To ακίνητο στο Λαγονήσι