To δίκιο για την Λευτερία είναι πιο δυνατό απ τα Κελιά ! Λευτεριά στους Αναρχικούς Καλόγηρους του Αγίου Ορους !

 H ΑΦΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ...ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ! ΘΕΜΑ:



Θυμάστε τη φάση με τις μολότωφ στις Καρυές του Αγίου Όρους το καλοκαίρι του 2013;


Η υπόθεση που οδήγησε δυο μοναχούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκδικάστηκε, με τον ηγούμενο Μεθόδιο και έναν ακόμα μοναχό που ενεπλάκη στη φάση να τιμωρούνται με 20 χρόνια φυλακή, καθότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ενόχους για ηθική αυτουργία, εμπρησμό, έκρηξη, κατοχή και χρήση εκρηκτικών και παράνομη οπλοχρησία.
ImageHandler (12)
Και, μάλιστα, δεν είναι οι μόνοι που έχουν να αντιμετωπίσουν της φυλακής τα σίδερα, καθώς με την ίδια χθεσινοβραδινή απόφαση,  άλλοι έξι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας της μονής Εσφιγμένου, καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια και τους επιβλήθηκε συνολική κάθειρξη 10 ετών και 4 μηνών. Να σημειωθεί πως οι δυο κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκαν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, εγείροντας ερωτήματα για το πώς θα εφαρμοστεί η (χωρίς αναστολή) απόφαση.
esfi
Οι ζηλωτές καταληψίες μοναχοί, που παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι, ανήκουν στην Παλαιά Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, που βρίσκεται σε κόντρα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το 1972, η οποία έχει ταμπουρωθεί στη μονή στις Καρυές, αρνούμενη να εκκενώσει το χώρο και να τον παραδώσει στη Νέα Αδελφότητα, συγκροτημένη από το 2005.. Τα επεισόδια το 2013 ήρθαν ως αποτέλεσμα της απόπειρας δικαστικών επιμελητών να εκκενώσουν τη μονή, χωρίς να είναι τα μοναδικά που έχουν σημειωθεί σε αυτό τον ορθόδοξο εμφύλιο.

 http://luben.tv/stream/103614