Η Ελληνίδα της NASA εκθειάζει τον Ν. Παππά για την διαστημική υπηρεσία (ΦΩΤΟΣ)

Μπορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πέφτουν βροχή τα περιπαικτικά σχόλια για την απόφαση του Νίκου Παππά να ιδρύσει την ελληνική διαστημική υπηρεσία αλλά μια γυναίκα από εκείνες που κάνουν περήφανη την χώρα μας, όχι για τις «εξυπνακιές» στο twitter αλλά για την επιστημονική της κατάρτιση και την επαγγελματική της διάκριση, φαίνεται πως έχει άλλη γνώμη.

Η Ελληνίδα της NASA, Ελένη Αντωνιάδου, με πλήθος περγαμηνών και βραβεύσεις στο βιογραφικό της πήρε θέση σχετικά  με την εν λόγω απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και το έκανε δημόσια! Δεν «τρολάρει», δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια, μόνο εξηγεί τους σπουδαίους λόγους για τους οποίους μάλλον όλοι μας θα έπρεπε να επιβραβεύουμε μια σημαντική απόφαση για την χώρα μας αντί να ψάχνουμε τον τρόπο που θα την ευτελίσουμε στον διαδικτυακό και όχι μόνο μικρόκοσμό μας. Στις αναρτήσεις συγκεκριμένα αναφέρει:

Με επιχειρήματα εξηγεί όσα εμείς οι απλοί πολίτες ίσως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε σχετικά με την σπουδαιότητα αυτής της απόφασης. Είναι σαφές πως η κα Αντωνιάδου είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους από εμάς το νόημα μιας τέτοιας πολιτικής κίνησης. Άλλωστε το βιογραφικό της μιλάει από μόνο του.

 
Βραβεύτηκε ως επιστήμονας της χρονιάς στα FDM Everywoman In Technology Awards. Στα 21 της κατασκεύασε την πρώτη τεχνητή τραχεία, στα 22 της ίδρυσε την εταιρεία «Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες» και πλέον περνάει έξι μήνες τον χρόνο στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και έξι μήνες στην Ακαδημία της NASA.
Είναι απόφοιτος του τμήματος βιοϊατρικής του πανεπιστημίου της Στερεάς Ελλάδας και πρωτοπόρος στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής.
Ταξιδεύει τουλάχιστον έναν μήνα τον χρόνο σε περιοχές που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, όπως π.χ. η Ουγκάντα ή το Περού όπου παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίου ανθρώπινων οργάνων.
Είναι μέλος της Ακαδημίας της Αμερικανικής Εταιρείας Διαστήματος, της NASA. Συγκεκριμένα εργάζεται στον Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη και πειραματίζεται με τη δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων οργάνων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας (κάτι που επιταχύνει δραστικά την διαδικασία σύστασης ιστών).usay.gr
 http://www.periodista.gr