Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη προανήγγειλε ο Πολάκης: «θα βγουν κι άλλα στη φόρα»

Λάβρος ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, κατά του Θέμου Αναστασιάδη. «θα βγουν κι άλλα στη φόρα για τον ίδιο και για άλλους» είπε και σχολίασε πως ο εκδότης του Πρώτου Θέματος προσπαθεί να φέρει στην εξουσία τον Μητσοτάκη για να γλυτώσει τις διώξεις.

«Το Πρώτο Θέμα επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τον χαρακτηρισμό της εφημερίδας "Πρώτο Φλέμα"» είπε ο κ.Πολάκης και πρόσθεσε: «Σιαστρεβλώνει τόσο κατάφωρα την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει σχέδια επανόδου του Μητσοτάκη στην εξουσία, μπας και γλιτώσει το αφεντικό της από την τελική δικαστική δίωξη για τα 5 εκατ. ευρώ "μαύρα" που τον έπιασαν και έχει γίνει ο καταλογισμός, αλλά και όλα τα άλλα που έρχονται και θα βγουν στη φόρα», τόσο «για τον ίδιο τον κύριο κομιστή», όσο και «για πολλούς και διάφορους».
«Για τι μας κατηγορούν;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «επειδή μπορέσαμε και ισορροπήσαμε το σύστημα Υγείας με μεγάλη προσπάθεια;».
«Περηφανευόμαστε, δεν ντρεπόμαστε» από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.800 άτομα στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας. «Αυτοί οι αόρατοι που δεν βλέπει η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά τους βλέπουν τα νοσοκομεία και οι ασθενείς» τόνισε.
Υπάρχουν άλλες 3.000 που είναι σε εξέλιξη ο διορισμός τους, σε όλες τις κατηγορίες, είτε με διαδικασίες ΑΣΕΠ (όπως οι 900 θέσεις που προκηρύχθηκαν και έχει ολοκληρωθεί η ανάληψη υπηρεσίας των 850 περίπου), είτε μέσω ΟΑΕΔ για 4.000 θέσεις 12μηνης σύμβασης, αλλά και πάλι με κριτήρια ΑΣΕΠ, μόνο που η διαδικασία είναι πιο γρήγορη λόγω του πληροφοριακού συστήματος.
«Να καταπιούν τη χολή τους, η πραγματικότητα είναι η εξής:
  • Έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.800 μέχρι τώρα, από αυτούς ένα κομμάτι είναι μόνιμοι, ένα κομμάτι επικουρικοί γιατροί και προσωπικό, αλλά και διορισμένοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
  • Έρχονται ακόμη 3.000 που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για το διορισμό τους.
  • Επιπλέον 4.000 μέσω ΟΑΕΔ.
  • Ακόμη 1.700 μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ και το Φεβρουάριο 2.000 μόνιμοι γιατροί.
Ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι το σύστημα χρειάζεται 5.000 γιατρούς και 10.000-12.000 λοιπό προσωπικό. Στο να αναλάβουν αυτοί υπηρεσία «είμαστε λιγότερο από τα μισά του δρόμου», αλλά στο να προκηρυχθούν έχουν ήδη δρομολογηθεί «κοντά 14.000» θέσεις.
«Το σύστημα Υγείας έπασχε τόσο από χρηματοδότηση, την ανατάξαμε σε ένα βαθμό αλλά χρειάζεται και άλλη, αλλά σαφώς έπασχε από προσωπικό γιατί ένας μεγάλος αριθμός είχε φύγει τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, είτε μέσα από τις πολιτικές των προκατόχων μας, όπως με τον εκβιασμό Άδωνι που έσπρωξε έξω 2.500 γιατρούς από την Πρωτοβάθμια, είτε λόγω των μέτρων που οδήγησαν σε μαζικές συνταξιοδοτήσεις, που άφησαν μεγάλα κενά ειδικά σε μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου, σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στα νοσοκομεία της επαρχίας σε γιατρούς» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.
 http://www.koutipandoras.gr/