Γιατί ο Μιχαλολιάκος κατηγορεί τον Στέφανο Χίο για "Ρουφιάνο" Πως τα έσπασαν !

Δύο πρωτοσέλιδα του «Μακελειού» αποτέλεσαν την αιτία για τις αγωγές που κατέθεσαν ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος κατά του Στέφανου Χίου.

Το πρώτο αναφερόταν στην προσωπική ζωή του υπουργού Μεταφορών και έκανε λόγο για υποτιθέμενες εξωσυζυγικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη ενώ το δεύτερο εξώφυλλο με τίτλο «Ο Πάνος, η Τζούλη, ο Μάκης, η Μαφία και η 17 Νοέμβρη» ενέπλεκε τον υπουργό Εθνική Αμυνας και τη σύζυγό του με την τρομοκρατία.
Στην προσπάθεια των διωκτικών Αρχών να συλλάβουν τον Στέφανο Χίο μετά την τελευταία αγωγή που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο εκδότης του «Μακελειού» μαγνητοσκόπησε και δημοσίευσε την προσπάθεια των αστυνομικών κάνοντας λόγο στην εφημερίδα του για «κόκκινη τρομοκρατία» και ότι επί «80 ώρες ήταν καταζητούμενος από του Γκρίζους Λύκους των Μπολσεβίκων» υπονοώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που προκαλεί με τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας ή τη διαδικτυακή εκδοχή του «Μακελειού».
Διακοπή της συνεργασίας
Το «Μακελειό» φιλοξενήθηκε στο παρελθόν από διάφορα κανάλια αλλά τελικά όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί διέκοψαν την συνεργασία τους με τον Στέφανο Χίο λόγω της οβιδιακών μεταμορφώσεων και των εκρήξεων του παρουσιαστή που είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες ευρώ προστίμων από το ΕΣΡ. Ο Στέφανος Χίος στις τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκπομπές ακροβατεί μεταξύ της Χρυσής Αυγής και καλτ προσκεκλημένων που στο παρελθόν ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο στα πάνελ εκπομπών lifestyle που συμμετείχε.
Ο Στέφανος Χίος προτού ασχοληθεί αποκλειστικά με την έκδοση της εφημερίδας και τη διαδικτυακή εκπομπή του «Μακελειού» είχε περάσει από όλα τα μεγάλα κανάλια και είχε εργαστεί σχεδόν σε όλα τα ρεπορτάζ, από το αθλητικό και το οικονομικό μέχρι και το ελεύθερο. Υπήρξε μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του «Πρωινού καφέ» με τη Ρούλα Κορομηλά στον ΑΝΤ1 τη δεκαετία του '90, ενώ εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER, KONTRA και ΕΧΤRΑ.
Διαγράφηκε από την ΕΣΗΕΑ το 2008, όταν μαγνητοφώνησε συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο Δ. Καμπουράκη και χωρίς την άδειά του, την «έβγαλε στον αέρα» με διαλόγους για το βίντεο της υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Στο γραφείο του ανακριτή ο Δ. Καμπουράκης έκανε λόγο για άτυπο διάλογο δημοσιογράφων με αστεϊσμούς και μη υπαρκτά γεγονότα, ενώ ο Στ. Χίος για... ντοκουμέντο. Εναν χρόνο αργότερα αποπέμφθηκε ξανά από την ΕΣΗΕΑ για έναν χρόνο για τα ρεπορτάζ και τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του δολοφονημένου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.
Με την έκδοση της εφημερίδας του «Μακελειού» ο Στέφανος Χίος ακολούθησε την τακτική των τίτλων που ξεπερνούν τα όρια ακόμα και της προσωπικής προσβολής, προσπαθώντας να διατηρήσει το κοινό που είχε προσεγγίσει στις τηλεοπτικές εκπομπές.
Η συνταγή της προσέγγισης τηλεθεατών και αναγνωστών ήταν βγαλμένη από... σενάριο για πάνελ lifestyle εκπομπών τις οποίες είχε υπηρετήσει ο Στέφανος Χίος: προσωπικές επιθέσεις σε πολιτικούς, φωνές και... εξυπνακισμοί με μπόλικες βρισιές, αντιμνημονιακή ρητορεία με ακροδεξιές κορώνες για την «υπεράσπιση της πατρίδας» από τους μετανάστες, μπόλικο αντικομμουνιστικό μένος και φλερτ με τη Χρυσή Αυγή.
Ακόμα και selfie από το περιπολικό ύστερα από τη σύλληψή του είχε ανεβά-σει ο Στέφανος Χίος στο Twitter...
Ακόμα και selfie από το περιπολικό ύστερα από τη σύλληψή του είχε ανεβά-σει ο Στέφανος Χίος στο Twitter...
Ο εκδότης του «Μακελειού» είχε ξεκινήσει να χαρακτηρίζει «Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας» τον Αλέξη Τσίπρα όταν αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας και την ίδια εποχή χαρακτήρισε τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κ. Τσίπρα και Καμμένο ως τους σύγχρονους Αρη Βελουχιώτη και Ναπολέοντα Ζέρβα που ετοιμάζονται για τον νέο Γοργοπόταμο κατά των δανειστών. Δεν πέρασαν όμως παρά μερικοί μήνες για να μετατραπούν οι συγκυβερνώντες σε «153 Φύρερ του Σταλινοφασισμού που ξεπούλησαν τη χώρα».
Αλλά η εφημερίδα του «Μακελειού» ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής και της προσωπικής αντιπαράθεσης όταν σε πρωτοσέλιδο της 29ης Σεπτεμβρίου με τίτλο «Τα παιρναν για να μπάζουν λαθραίους στην Ελλάδα» εμπλέκει στελέχη της κυβέρνησης στο... υποτιθέμενο κύκλωμα το οποίο -σύμφωνα με το δημοσίευμα- «άρπαζε 5.000 ευρώ το κεφάλι για να εκδίδει βίζες».
Παραλήρημα
Σε άλλο πρωτοσέλιδο... παραλήρημα του «Μακελειού» η εφημερίδα ταύτιζε τους συλληφθέντες για τον βιασμό 23χρονης στη Θεσσαλονίκη με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της καταγωγής τους αφού ήταν αλλοδαποί.
Ο τίτλος της εφημερίδας ανέφερε: «Κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τον βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας». Με πρωτοσέλιδα που προκαλούσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ο Στέφανος Χίος έχει αναφέρει στην πρώτη σελίδα του «Μακελειού» το Υπουργικό Συμβούλιο ως «κυβέρνηση βρωμύλων και λιγδιάρηδων», αποδίδοντας προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου όπως για παράδειγμα: τον Νίκο Φίλη τον χαρακτηρίζει «λέτσο», τον Αλέκο Φλαμπουράρη «νονό», τον Νίκο Κοτζιά «Ντάμπυ», την Τασία Χριστοδουλοπούλου «μπαμπόγρια», τον Π. Πολάκη «Κλαρινογαμπρό», τον Π. Καμμένο «Ιούδα», ενώ στους Θ. Δρίτσα και Αλ. Μπαλτά δίνει τα προσωνύμια «ζωντανός-νεκρός» και «ταριχευμένος» αντίστοιχα.
1. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» που έκανε λόγο για υποτιθέμενες εξωσυζυγικές σχέσεις του Χρ. Σπίρτζη. 2. Το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ο Πάνος, η Τζούλη, ο Μάκης, η Μαφία και η 17 Νοέμβρη» ενέπλεκε τον Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του με την τρομοκρατία. 3, 4. Δύο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης.
1. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» που έκανε λόγο για υποτιθέμενες εξωσυζυγικές σχέσεις του Χρ. Σπίρτζη. 2. Το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ο Πάνος, η Τζούλη, ο Μάκης, η Μαφία και η 17 Νοέμβρη» ενέπ
η «ψηφοσ» του δημοσιογραφου Δηλώνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και της θανατικής ποινής
Τα ξεσπάσματα του Στέφανου Χίου στη διαδικτυακή εκπομπή του «Μακελειού» αρκετές φορές έχουν γίνει viral και έχουν αναπαραχθεί από χιουμοριστικές εκπομπές. Ομως ο παρουσιαστής της εκπομπής έχει αποκαλύψει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και έχει γνωστοποιήσει ότι υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή.
Στην εκπομπή της 7ης Μαΐου 2015 ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής λέγοντας ότι «ναι ρε είμαι Χρυσή Αυγή» ενώ υπήρχε κάρτα στο βίντεο που έγραφε «Χρυσή Αυγή μέχρι τη νίκη». «Επιμένω όλο αυτόν τον καιρό και λέω άστους να βγούνε να κυβερνήσουνε να δούμε τι διάολο μπορούν να κάνουν. Αν τελειώσει και το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί λειτουργεί ο πατριωτισμός», είπε για τη Χρυσή Αυγή. Σε εκπομπή στις 13 Ιουλίου 2015 ξεκινά με απόσπασμα του Ηλ. Κασιδιάρη από τη Βουλή και επιτίθεται στον υπουργό Οικονομικών χαρακτηρίζοντάς τον «κουνιστή Τσακαλώτα» λέγοντας: «έλα από τις Βρυξέλλες να σου βάλουμε τα κ...δάκτυλα να τα φχαριστηθείς κιόλας. Υπογράψατε ή όχι μνημόνιο μέχρι το 2016, ναι ή όχι, αριστεροί κ...τάδες; Αντε γ...τε, μα...κες , ηλίθιοι της Αριστεράς, προδότες Συριζαίοι», αναφωνούσε ο Στέφανος Χίος. Τον Απρίλιο του 2016 όμως ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Χρυσής Αυγής και Στέφανου Χίου αφού η εφημερίδα της νεοναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκε στον εκδότη του «Μακελειού» με κύριo άρθρο και τίτλο «Θεέ μου, φύλαγέ μας από τους ''φίλους''?».
«Ρουφιάνος»
Οι χαρακτηρισμοί που αφιερώθηκαν στον Χίο ήταν πολλοί και διόλου τιμητικοί όπως «λακές», «ρουφιάνος δεύτερης διαλογής», «μίσθαρνο όργανο της μαύρης προπαγάνδας», «τυχάρπαστος, ο οποίος έχει περάσει από κάθε είδους ταμείο», «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και πλέον «βαθύ παρακράτος των μυστικών υπηρεσιών», «πληρωμένος κονδυλοφόρος με ευφυΐα πιθήκου» και πολλά άλλα...
outline: 0px; padding: 0px 0px 15px; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; vertical-align: baseline; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px;"> Μάλιστα ο Μιχαλολιάκος δεν έμεινε μόνο στην επίθεση μέσω της εφημερίδας του αλλά βγήκε στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής -δίπλα στον Κασιδιάρη- και επανέλαβε δημόσια τις κατηγορίες κατά του Χίου - φωτογραφίζοντάς τον χωρίς να τον κατονομάζει.
http://www.ethnos.gr/