Στο χάος η Υεμένη: Εγκατέλειψε τη χώρα ο πρόεδρος, συνεχίζονται οι επιδρομές της Σ. Αραβίας (ενημέρωση - βίντεο)

Πολεμικά αεροσκάφη του υπό την Σ. Αραβία συνασπισμού συνέχισαν τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των σιϊτών ανταρτών Χούτι την Πέμπτη, ενώ ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι κατέφυγε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ -
Στην πρωτευουσα Σανάα χιλιάδες υποστηρικτές των ανταρτών Χούτι διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση ενώ το Ιράν, που στηρίζει τους Χούτι, ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί (η δημοσίευση ενημερώνεται περιοδικά με όλες τις εξελίξεις)
O πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι εγκατέλειψε το καταφύγιο στο Άντεν την Πέμπτη (καταφεύγοντας στο Ριάντ της Σ. Αραβίας) καθώς οι αντάρτες Χούτι συγκρούονταν με τις δυνάμεις του Μανσούρ Χάντι στα περίχωρα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνεχίστηκαν οι επιδρομές των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της ενάντια στους Χούτι. 
Η Σαουδική Αραβία, σε συμμαχία με άλλες οκτώ σουνιτικές ισλαμικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με τη στήριξη του Πακιστάν και της Τουρκίας,άρχισε τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στρατιωτικές επιχειρήσεις από αέρος κατά των ανταρτών τους οποίους στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία και η λιβανική Χεζμπολάχ.
(αριστερά, ο συνασπισμός των δυνάμεων που υποστηρίζει με στρατιωτικά ή όχι μέσα την επιχείρηση στην Υεμένεη, δεξιά οι δύο ισχυρές δυνάμεις που αντιτίθενται στην επέμβαση)
Οι βομβαρδισμοί της Πέμπτης (βίντεο) κατά της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά που ελέγχεται από τους Χούτι συνέχισαν να σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους. Αρκετοί είναι οι άμαχοι που έχασαν της ζωή τους τις τελευταίες ώρες στην πρωτεύουσα της Υεμένης που παραμένει βυθισμένη στο χάος (πηγή: Reuters).
Βομβαρδισμοί έγιναν κυρίως εναντίον στρατιωτικών βάσεων υποστηρικτών του πρώην προέδρου της χώρας Αλί Αμπτουλά Σαλέχ, ο οποίος έχει βοηθήσει τους αντάρτες Χούτι στην προέλασή τους. Το σενάριο ακόμη και χερσαίας επέμβασης στην Υεμένη δεν έχει αποκλειστεί.
«Δεν υπάρχουν σχέδια σε αυτό το επίπεδο για επιχειρήσεις επίγειων δυνάμεων, αλλά εάν υπάρξει ανάγκη, οι χερσαίες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της είναι έτοιμες και θα αποκρούσουν κάθε επίθεση», δήλωσε εκπρόσωπος των συμμαχικών δυνάμεων. Στη Σανάα χιλιάδες υποστηρικτές των ανταρτών Χούτι διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση. Το Ιράν, που στηρίζει τους Χούτι, ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Σε διπλωματικό οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών κρατών που συναντήθηκαν στην Αίγυπτο, συμφώνησαν να συγκροτήσουν ενιαίο στρατό.
(η διάταξη των δυνάμων, από την ανάλυση του rt.com - με κόκκινο οι περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι)