Ο «Alex» με τη διπλή ζωή, τον οποίον ανατίναξαν στο αυτοκίνητό του

Πρωινό 29ης Δεκεμβρίου 2014. Smart ανατινάζεται εν κινήσει στην Αττική Οδό καθώς κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο 35χρονος οδηγός, γνωστός ως «Alex», χάνει τη ζωή του επιτόπου και η 26χρονη φίλη του –συνοδηγός- τραυματίζεται σοβαρά.
Οι αστυνομικοί αρχικά πίστεψαν ότι η έκρηξη οφείλεται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο, το οποίο εκείνη την ώρα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα αφού η συνοδηγός κινδύνευε να χάσει την πτήση της.
Η αλήθεια, ωστόσο, αποκαλύπτεται σχεδόν τρεις μήνες αργότερα από τους «επιστήμονες» της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αποδεικνύεται, κάτω από το αυτοκίνητο -και συγκεκριμένα στο ύψος του καθίσματος του οδηγού- είχε τοποθετηθεί ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός.
Στα εργαστήρια της Αστυνομίας εντοπίστηκαν ίχνη «υψηλού» εκρηκτικού πάνω σε συντρίμμια του οχήματος και ρούχα του θύματος, όπως και μέρη της συνδεσμολογίας της βόμβας και του ρολογιού πυροδότησης.
Το θύμα της έκρηξης, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, φέρεται να σχετιζόταν στο παρελθόν με σπείρα ανατινάξεων ΑΤΜ με τη μέθοδο «plofkraak», διατηρούσε επαφές με παλιό μπράβο της Ηλιούπολης, είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση και εκμετάλλευση γυναικών. Ο Alex, είχε σχέσεις ακόμη και με άτομα που σχετίζονταν με την συμμορία του μακελάρη του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο.
Αυτή η παράμετρος μπήκε στο ερευνητικό τραπέζι, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το 2009 που είχε συλληφθεί για κατοχή πλαστών εγγράφων μετά από καταδίωξη αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα, το όχημα που οδηγούσε ανήκε σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος είχε απασχολήσει σε υποθέσεις εμπορίας και μαστροπείας γυναικών, ενώ είχε σχέσεις με τους συνεργούς του μακελάρη του Μικρολίμανου.
Οι αστυνομικοί, με τα δεδομένα των εργαστηριακών ευρημάτων, εκτιμούν πως η επιχείρηση «παραδειγματισμού» του θύματος με την ωρολογιακή ανατίναξη του αυτοκινήτου του κάτω από την πυλωτή της πολυκατοικίας του στον Άγιο Δημήτριο κατέληξε, πιθανόν αθέλητα, στην εν κινήσει δολοφονία του. Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός είχε κολληθεί κάτω από αυτοκίνητο προγραμματισμένος να εκραγεί στις 07:30 το πρωί εκείνης της μέρας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου το πήρε έκτακτα για να μεταφέρει τη φίλη του στο αεροδρόμιο, γιατί πετούσε στις 08:45 για Τίρανα, κάτι που πιθανότητα αγνοούσαν οι δράστες, με αποτέλεσμα η βόμβα να εκραγεί την ώρα που το όχημα κινούταν στην Αττική Οδό, μόλις 500 μέτρα από το σημείο αναχωρήσεων του αεροδρομίου.
Σημειώνεται ότι στο σημείο που φαίνεται να έγινε η πρώτη έκρηξη στο μικρό όχημα πριν ακολουθήσει την τρελή πορεία του, εντοπίστηκε μικρός κρατήρας διαμέτρου 15 εκατοστών, από τον οποίο είχαν παρθεί δείγματα από την άσφαλτο για να εντοπιστούν ίχνη εκρηκτικής ύλης.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνώντας την παράξενη υπόθεση διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε φτιάξει «εικονική» ζωή, μία που είχε ως προκάλυμμα για την οικογένεια και τους γνωστούς του, ενώ η άλλη φαίνεται να ήταν παράνομη. Έλεγε ότι ήταν πορτιέρης, μέτρ ή έκανε δημόσιες σχέσεις σε δύο γνωστά κλαμπ των νοτίων προαστίων. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχε απασχοληθεί ποτέ σε αυτά. Αντίθετα είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, όπου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων.
Φυλακίστηκε το 2004 και αποφυλακίστηκε το 2008 από τις φυλακές Λάρισας. Είχε κατηγορηθεί επίσης για εμπόριο γυναικών και πλαστογραφίες.
Στο σπίτι του είχε βρεθεί ένα σετ οξυγονοκόλλησης και δύο φιάλες προπανίου, ενδεχομένως για τις εκρήξεις ΑΤΜ, δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, μία χειροβομβίδα, 103 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα σπρέι χημικών ουσιών, μία σιδερογροθιά, μία κουκούλα full face, μικροποσότητα κάνναβης πολλές κάρτες sim και σημειώσεις με τηλέφωνα.