Πυροβολισμοί έξω από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ: 1 νεκρός, 2 τραυματίες

Δύο άνδρες προσπάθησαν να εισβάλουν νωρίτερα στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται τα κεντρικά τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον.
Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ, προσπάθησαν να παραβιάσουν την είσοδο και η Αστυνομία απάντησε με πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές πανικού.
Όπως μετέδωσε το MyFoxDC, που ανήκει στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, νεκρός έπεσε ένας εκ των δραστών ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά. Τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας ένστολος.
Την υπόθεση διερευνά η NSA και το FBI, ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα των εισβολέων.
Από πλευράς της, η NSA αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Αναμένεται ωστόσο ότι θα εκδώσει μια ανακοίνωση για το θέμα αργότερα σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εγκαταστάσεις της NSA είναι πραγματικό "φρούριο" με ιδιαίτερα προηγμένα συστήματα ασφαλείας. Το περιστατικό συνέβη σε μία από τις κεντρικές πύλες, αρκετά μακριά από τα κεντρικά γραφεία όπου εργάζονται περίπου 40.000 άνθρωποι.
Εκτός από την NSA, στο Φορτ Μιντ, φιλοξενούνται επίσης η Στρατιωτική Σχολή Πληροφοριών και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.