Απέλαση τώρα στο κοπρόσκυλο και σε όλο το σόι του Γλύξμπουργκ

 Θέμα :
Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και την στάση που κρατά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, τον ρόλο που θα ήθελε να παίξει και τα σενάρια περί ίδρυσης κόμματος με την εμπλοκή του γιου του Νικόλαου μίλησε Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Ιστορίες”.

AdTech Ad
Ο ίδιος περιγράφει την στιγμή που τυχαία συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, την συμβουλή που του έδωσε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει: “Εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κων/νος, είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ”.

Η συγγνώμη που δεν είπε 

Σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά αν έχει νιώσει ποτέ την ανάγκη να ζητήσει κάποια συγνώμη για τις εξορίες απάντησε: “Κοιτάξτε, δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις γιατί να ζητήσεις. Θα πρέπει να είναι ένα ειδικό θέμα, όπως έχω πει επανειλημμένως, ότι έκανα λάθος με τις επιστολές, σε κάτι τέτοια πράγματα που θυμάσαι, που συμβαίνουν” και συμπλήρωσε: “Πρέπει να κάνεις τη μεγάλη προσπάθεια να μη ξαναγίνει αυτό, διότι το να ζητήσεις συγνώμη για ένα τέτοιο πράγμα τί αξία έχει”.

Επίσκεψη επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη

“Δεν ήρθα εδώ πέρα να αναστατώσω κανέναν. Ήρθα να δείξω στα παιδιά μου λίγο την Ελλάδα. Και τους έδειξα την Ελλάδα και μερικά χρόνια πριν δηλαδή, το Τατόι βασικά. Και ήθελα να αισθανθούν λίγο πως ζουν οι Έλληνες στα νησιά και το πέτυχα, δηλαδή αν θέλετε έχω αυξήσει τη νοσταλγία στα παιδιά μου που θέλουν να μείνουν εδώ” υπογραμμίζοντας ότι ούτε μια στιγμή δεν αισθάνθηκε persona non grata. “Ούτε μία φορά αισθάνθηκα persona non grata” είπε και συμπλήρωσε: “Γύρισα σπίτι. Οι πολιτικοί έχουν δική τους ατζέντα, κάνουν ότι θέλουν, αλλά εγώ δεν ανακατεύομαι με την πολιτική, με τον κόσμο μια χαρά πηγαίνω, δεν ανακατεύομαι και όπου μπορώ να βοηθήσω το κάνω. Αυτό νομίζω προέχει”.

Θα δεχθώ μόνο αν το θελήσει ο λαός

Για τα τρία τελευταία χρόνια που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, την ενδεχόμενη εμπλοκή του Νικόλαου και τη δική του είπε: “Έχω την εντύπωση ότι η Ελλάς έχει πάρα πολλούς πολιτικούς, μάλιστα θα έλεγα ότι σχεδόν έχουν μπουχτίσει από πολιτικούς, τί θέλουν άλλο παραπάνω, να κάνουν τί; Και αυτός να σώσει την πατρίδα; Ούτε εγώ ούτε ο γιός μου θέλει να κατακτήσει την πολιτική. Δε νομίζω ότι αρμόζει , δεν είμαστε πολιτικάντηδες, δε ξέρουμε αυτή τη δουλειά” αποσαφηνίζοντας πάντως ότι “οι Έλληνες έχουν πολλούς πολιτικούς, τί να τον κάνουν τον άλλον; Δεν έχω καμία διάθεση. Ο ελληνικός λαός αποφασίζει τί θέλει. Αυτοί αποφάσισαν 2 φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέλουν πάλι δικό τους δικαίωμα είναι και έχω πει σε όλους ότι δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, θα το κάνουν οι Έλληνες, εγώ δε θα το κάνω.
Η μόνη απάντηση είναι αυτή που σας είπα και πριν, εγώ δε θα επιδιώξω αυτό.  Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ, αλλά ποιός  είναι ο μηχανισμός να κάνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει”.

 http://news247.gr/