Οι «αλευρώστρες» και "κουδουνίστρες" της εξουσίας , η ταγαρο-δημοσιογραφία , και ο «ζούγκλας» (Βίντεο)

Επειδή πλέον η υπόθεση Μάκη και Σακελλαρίδη γίνεται σήριαλ επιθέσεων  στην λεγόμενη αποκαλυπτική δημοσιογραφία , την οποία  εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε …και δεν μας ενδιαφέρει ποιος την κάνει . Απλά την αξιολογούμε και την προβάλουμε …παρεμβαίνουμε στο θέμα με το παρακάτω ποστ  

Για να απαντήσουμε σε αυτούς που μιλάνε για «κλειδαρότρυπες» , «φαιδρότητες» , «ματάκηδες» κοκ θα το πάρουμε το θέμα ανάποδα .
Λοιπόν, πριν αρκετά  χρόνια σε μια εκπομπή στο New Channel  o Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάζει μια υπόθεση από κάποιο μοναστήρι στα Κύθηρα . Νεαροί καλόγεροι ή θητεύσαντες ως καλόγεροι κάνουν διάφορες καταγγελίες για οικονομικά ζητήματα και προσωπικές συμπεριφορές . Εκεί ακούστηκαν διάφορες φράσεις όπως πχ «αλευρώστρα», "κουδουνίστρα" κλπ
Θα έλεγε κανείς «φαιδρότητα» και εκπομπή τύπου Πάνια . Αμ δε ! Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της εκπομπής μερικά χρόνια μετά θα ήταν ο πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου  δικαστικού σκανδάλου στην Ελλάδα . Το παραδικαστικό.  Ηταν ο άνθρωπος που έλυνε έδινε σε κομμάτι της δικαιοσύνης και ο Ελληνικός Λαός θα μάθαινε πως γίνεται και εκεί το παιχνίδι …και πώς μια «αλευρώστρα» παρεμβαίνει θεσμικά …και πώς γίνεται το θεσμικό «ξέπλυμα» .
Αυτός ο «ζούγκλας» ο «κλειδαρότρυπας» κοκ θα γέμιζε πολλά πρωτοσέλιδα και ατέλειωτο τηλεοπτικό χρόνο σε αυτούς που εξορκίζουν το ρεπορτάζ και την έρευνα, που μόνο η αποκαλυπτική δημοσιογραφία μπορεί να προσφέρει.
Είναι γνωστό ότι η ΕΣΗΕΑ είναι είτε σε δεξιά είτε σε αριστερά χέρια είναι ένα ευαγές ίδρυμα  «ταγαράδων» … Ένα κλειστό κλαμπάκι εξουσίας με δημόσιους υπαλλήλους και υπηρέτες των συστημικών Media  και των πολιτικών διαχρονικών κυβερνήσεων της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ. Ας μην γίνει και της αριστεράς .
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει συνδικάτο δημοσιογράφων με την κλασική και νοητή σε όλο των κόσμο δράση των συνδικάτων. Να προασπίζονται πρωτίστως τα επαγγελματικά και οικονομικά συμφέρονται των εργαζόμενων. Που είναι ανοικτό σε όλους όσους ασκούν το επάγγελμα .
Γιαυτό τώρα που κατέρρευσε το συστημικό μιντιακό σύστημα καταρρέει και η ΕΣΗΕΑ των γραφειοκρατών και των «ταγαράδων».
«Ταγαρο-δημοσιογραφία» είναι επαρχιώτες που έγιναν δημοσιογράφοι με πολιτικές και λοιπές διασυνδέσεις που προωθήθηκαν στο πάλαι ποτέ εκδοτικό κατεστημένο… μεταφέροντας δελτία τύπου και παπαγαλία αφού τους βόλευαν και σε πέντε γραφεία τύπου τον καθένα.
Αυτοί μεταβάλλονται ανάμεσα στις πολιτικές εποχές , αφού πέταξαν τα ταγάρια και κάνουν τους φιγουρατζήδες στα Κολωνάκια κλπ  και τα τηλεπαράθυρα , αλλά την κομπλεξούρα της  βλαχιάς τους δεν την έβγαλαν ποτέ, απλά πιστεύουν ότι έγιναν «ταγάρια» σαλονάτα.
Αυτοί τώρα απειλούν να διαγράψουν τον Μάκη  ή έχουν διαγράψει άλλους στο παρελθόν.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί έβλεπαν το διαδίκτυο σαν κάτι εξωπραγματικό στα πρώτα χρόνια και μετέφεραν τις θεωρίες των αλμπάνηδων του διαδικτύου για το κακό και επικίνδυνο μέσο. Τώρα «ξεσκίζονται» στα «πορνογραφικά» facebook  και βγάζουν ψωμάκι με site και Blogs ( άσχετα αν πολλά δεν διαβάζονται) με «μαύρα», με τραπεζική και κρατικοδίαιτη –ιδιωτικοποιημένη διαφήμιση .
Τώρα επί του προκείμενου …βίντεο και αποκάλυψη. Εμείς μπορεί να μην συμφωνούμε με την όλη διαδικασία χειρισμού της δημοσιοποίησης αλλά η θέση μας είναι δεδομένη. Είναι υλικό που κανείς δεν θα έχανε την ευκαιρία να μην δημοσιοποιήσει . Εκ των πραγμάτων γεννά σκάνδαλο ! Γιατί είναι απλά με αγνώστους . Γιαυτό και διέρρευσε.
Όπως, έχουμε και την αντίθετη από τον Τρανταφυλλόπουλο άποψη ότι και το βίντεο του Ζαχόπουλου έπρεπε να δημοσιοποιηθεί, άσχετα πως το χρησιμοποίησαν αυτοί που το είχαν.
Απλά διαφέρουν οι δύο υποθέσεις . Η πρώτη έχει να κάνει με την επιπόλαιη και χύμα συμπεριφορά προσωπικών  αναζητήσεων πολιτικού στο διαδίκτυο.
Η δεύτερη έχει να κάνει με χρήση εξουσίας .
Η πρώτη γεννά θέμα προσωπικής συμπεριφοράς …άρα δεν έχει πολιτική προέκταση δημόσιας ή σιωπηρής αποδοκιμασίας κομματικού φορέα.
Η δεύτερη είχε να κάνει με χρήση εξουσίας ( και δεν είναι μόνο ο Ζαχόπουλος υπάρχουν δεκάδες Ζαχόπουλοι ) και εδώ δεν υπήρξε ούτε η δέουσα πολιτική προέκταση ούτε η δικαστική . Απλά έβαλαν μέσα την Τσέκου γιατί παγίδευσε τον «σεξομανή» εξουσιαστή της και τον Νικολιτσόπουλο γιατί το «παζάρευσε» και όλοι οι άλλοι στην απέξω . Μέχρι να διευθετηθεί και να ξεχαστεί.
Τι δείχνουν όλα αυτά . Oι «αλευρώστες» της εξουσίας κυριαρχούν. Η συγκάλυψη και η υποταγή είναι μέσο ανόδου πολιτικής και οικονομικής  και κανόνας δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.
Αν το ρεπορτάζ ήταν ελεύθερο και η αποκάλυψη κανόνας …θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο. Να επενδύεις στην καινοτομία …και να ασκείς  ελεύθερη δημοσιογραφία. Πας χαμένος . Ένα κράτος «αλμπάνηδων» και βρώμικων κυκλωμάτων έτοιμοι να σε κατασπαράξουν.
Αυτοί, λοιπόν, όταν βγουν στην σέντρα το παίζουν «κοκκινοσκουφίτσες» και έρχονται οι «ταγαράδες»  της δημοσιογραφίας για να υπερασπιστούν τις «αλευρώστρες»  της εξουσίας ..

Τέλος 
Δείτε και το βίντεο εκείνης της εκπομπής 

Δείτε και ένα λινκ με δημοσιεύματα από την υπόθεση αυτή που άνοιξε το δρόμο για την αποκάλυψη του σκανδάλου παραδικαστικο,
Και ένα ρεπορτάζ από το ¨έγκριτο" ΒΗΜΑ 

Εργα και ημέρες του Ιάκωβου Γιοσάκη