Εκαναν προκήρυξη για προσλήψεις μόνο για τα παιδιά τους οι Εργατοπατέρες της Εθνικής Τράπεζας !

Ακούγεται απίστευτο εν μνημονιακό έτος 2014 αλλά είναι αληθινό. Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας εξέδωσε προκήρυξη για προσλήψεις, αλλά όχι για όλους τους έλληνες παρά μόνο για τα παιδιά των εργαζομένων!

Τελικά, όμως μετά τον σάλο που προκλήθηκε ανακοινώθηκε ότι η Εθνική Τράπεζα αποσύρει την προκήρυξη για την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.), με τη δικαιολογία ότι ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η προκήρυξη θα επαναξεταστεί.

Πριν αποσύρουν την προκήρυξη στα προσόντα που θα έπρεπε να έχει ένας υποψήφιος για το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) ήταν εκτός από τους τίτλους σπουδών και τις ξένες γλώσσες, να έχει γονιό υπάλληλο στην Τράπεζα!

Το θέμα αποκάλυψε το Diorismos.gr. Η Εθνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το Ταμείο, ακόμη και εάν δεν συμφωνεί.

«Με αφορμή αναρτήσεις που εμπλέκουν εσκεμμένα την Εθνική Τράπεζα σε διαδικασίες «εσωτερικού διαγωνισμού πρόσληψης του ΤΥΠΕΤ», που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τα εξής προς αποφυγήν παρερμηνειών:

«Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό του Συμβούλιο ή σε κανένα άλλο επίπεδο λειτουργίας του, η Εθνική Τράπεζα. Η μόνη ανάμειξη της Εθνικής είναι η, σύμφωνα με το Νόμο, παρακράτηση και απόδοση στο ΤΥΠΕΤ της προβλεπόμενης εισφοράς των εργαζομένων της για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΤΥΠΕΤ.

Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ως γνωστόν δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς προσλήψεων με δικαίωμα μόνο συμμετοχής παιδιών εργαζομένων ή συνταξιούχων της.»

Η προκήρυξη ανέφερε: «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε, στο ΤΥΠΕΤ και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης»

Στην επισυναπτόμενη αίτηση ο ενδιαφερόμενος κάτω από το όνομά του έπρεπε να αναγράψει υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία του γονιού του και τη θέση στην οποία απασχολείται τώρα ή στο παρελθόν στην τράπεζα καθώς και τον αριθμό μητρώου του στο ταμείο.
 http://www.newsit.gr/