Kόμμα και από τον Λοβέρδο ...

Σε νέες δηλώσεις που προϊδεάζουν για τη δημιουργία νέου κόμματος προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας.

Ο πρώην υπουργός υγείας εξέφρασε τη θέση του για το πολιτικό σύστημα που είναι όπως είπε σήμερα «σάπιο και παρηκμασμένο». Ο κ. Λοβέρδος όπως είπε χρειάζεται «ένα νέο εθνικό σχέδιο που να απαιτεί ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ανατρέψουν ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνει τα θλιβερά και καταστροφικά του λάθη».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «είτε πρόκειται για την άσκηση πολιτικής, είτε πρόκειται για τις επιλογές προσώπων η θλιβερή όψη της Μεταπολίτευσης είναι πανταχού παρούσα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, εδώ και τώρα. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ρήξη σε κάθε γωνιά του πολιτικού της συστήματος. Ρήξη με τον μεταπολιτευτικό μας κακό εαυτό. Γιατί η μεταπολίτευση είχε και πολλές καλές στιγμές, όπως η δημιουργία ευρύτατης μεσαίας τάξης, η ευημερία και η εμπέδωση μιας σταθερής Δημοκρατίας. Ρήξη, λοιπόν, με τον κακό μας εαυτό, που μας δημιούργησε τα δύο μεγάλα σημερινά μας προβλήματά: το μεγάλο δημόσιο χρέος και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

«Δηλώνω σήμερα, για ακόμη μία φορά, τη σταθερή μου επιλογή να αναλάβω πρωτοβουλίες, αλλά και να συμμετάσχω σε πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με τη συμμαχική λογική που επιβάλλει η κρίση» είπε χαρακτηριστικα
 http://newpost.gr