«Σώστε τους ανθρώπους και όχι τους τραπεζίτες»

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δεν χαρίστηκε ούτε στον Μαριάνα Ραχόι, ούτε και στη μίνι Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, όπου ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Μάριο Μόντι κι ο Ισπανός πρωθυπουργός κατέληξαν στο ιδιότυπο Compromesso Storico των 130 δις ευρώ για ανάπτυξη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ισπανίας).


Η γαλλική εφημερίδα λοιπόν δημοσίευσε την ίδια ημέρα που οι τέσσερεις ηγέτες βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, την μικρή αλλά πολύ πικρή ιστορία της Μαρίας. Η συγκεκριμένη γυναίκα θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ανδαλουσία, την Νάπολη ή την Πάτρα, αδιάφορο. Υπό τις παρούσες συνθήκες ,η κάθε Μαρία μπορεί να υπομένει τις επιπτώσεις της κρίσης σε κάθε γωνιά της ευρωπαϊκής Μεσογείου.

Η Μαρία έλαβε τις προάλλες ένα σημείωμα από την τράπεζα «Bankia», την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας η οποία για να αποφύγει την κατάρρευση χρηματοδοτήθηκε με 19 δις ευρώ προ ημερών. Η τράπεζα ζητούσε από την Μαρία να εγκαταλείψει το σπιτικό της λόγω… έξωσης.

Στην Ισπανία ,την τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, που δεν θέλει κατά τον πρωθυπουργό της να είναι «Ουγκάντα», όπως ο Μαριάνο Ραχόι έχει πει χαρακτηριστικά, μετρά 450.000 ιδιοκτήτες που βρίσκονται τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο στάδιο έξωσης λόγω αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών τους δανείων. Στην «ισχυρή» οικονομία της Ισπανίας, σε 1,7 εκατομμύρια οικογένειες όλα τα ενήλικα μέλη είναι άνεργοι.

Την ιστορία της Μαρίας δημοσιοποίησε με ένα video στο you tube ένας δημοσιογράφος ο Αλμπέρτο Αλμάνσα. Η Μαρία ζει όπως και όλη η οικογένεια από την σύνταξη της μητέρας της, 400 ευρώ όλα κι όλα και από τη βοήθεια της γνωστής καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Charitas.
 http://www.zougla.gr/